Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Farmacia verde de acasă: Ce putem face când este bolnav aparatul urinar?

GALERIE
ulei
  • ulei
- +

Tratamentul litiazei renale necesită plante cu acţiune antilitiazică, diuretică, antiinflamatoare, emolientă şi antispastică. În colica renală sunt recomandate uleiurile volatile de ienupăr, levănţică, rozmarin, muşeţel sau busuioc. Plantele medicinale pentru rinichi.

Aparatul urinar are funcţia de a elimina reziduurile metabolice şi energiile reziduale de natură eterică, emoţională sau mentală. De asemenea este sub influenţa Balanţei şi a planetei Venus - planetă a metamorfozei frumosului şi armoniei. Blocajele mentale şi emoţionale sunt generate, în general, frică, de tristeţe, mânie, ură, teamă şi agitaţie, reziduuri emoţionale care generează dizarmonie în relaţiile cu semenii. La nivelul rinichiului sunt eliminate aceste energii reziduale care au rezonanţa apei şi a pământului. Remediile diuretice recomandate de fitoterapie elimină apa şi pământul rezidual sau apa şi focul rezidual, reziduuri subtile. Acestea, acumulate în exces, pot genera calculi - pietre. Tratamentul litiazei renale necesită plante cu acţiune antilitiazică, diuretică, antiinflamatoare, emolientă şi antispastică.

Cura hidrică de vară cu lichide şi pepene verde

În timpul verii lichidele sunt la putere. Recomandarea este cura hidrică: o zi pe lună sau pe săptămână se beau 4-6 litri de lichide de orice fel pe zi. Acest procedeu este contraindicat persoanelor hipotensive şi celor cu predispoziţie la edeme. Tot pe timpul verii sucurile din fructe sau legume sunt excelente ajutoare pentru aparatul urinar. Dar şi mai plăcută este cura cu pepeni verzi pentru că se pot mânca în orice cantitate, nu îngraşă şi sunt plini de apă. Se pot consuma 4-5 kilograme pe zi cel puţin o săptămână.

Uleiurile volatile, ajutoare în eliminarea pietrelor

În colica renală sunt recomandate uleiurile volatile cu acţiune antispastică precum cele de ienupăr, levănţică, rozmarin, muşeţel, busuioc. Atenţie la uleiurile volatile, să fiţi siguri că sunt naturale atunci când faceţi tratamentul cu câte 15-20 picături pe miere de albine sau zahăr.

Eliminarea calculilor poate provoca apariţia infecţiilor urinare. În acest caz sunt indicate uleiurile volatile cu acţiune antiseptică de tipul coriandrului, cimbrului, ienupărului, afinului şi merişorului şi plante cu acţiune emolientă ca zămoşiţa, mătasea porumbului, nalbă, podbal sau pătlagină. Din aceste plante se prepară ceaiuri de tipul infuziilor care se consumă zilnic. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici fără grabă.

Fructe şi cereale pentru rinichi

Alimentele care au un impact asupra sănătăţii aparatului urinar, în special asupra rinichilor sunt agrişele, pepenele verde, sucul de afine, ţelina, orezul, ovăzul, conopida. Fructele au o acţiune depurativă şi diuretică, ele favorizează bazicitatea şi eliminarea substanţelor toxice şi reziduale.

Agrişele sunt indicate în afecţiunile renale şi urinare pentru acţiunea lor depurativă şi antiinflamatoare. Se pot consuma zilnic 100-200 g în 2-3 reprize indiferent sub ce formă: proaspete, uscate sau compot. De asemenea, sunt recomandate în mod deosebit celor din zodia Taurului şi Balanţei, planta fiind sub influenţa planetei Venus.
Sucul de afine are importante proprietăţi antiseptice şi antibiotice, care previn infecţiile urinare. Consumul de suc de afine împiedica fixarea bacteriilor E.coli pe peretele tractului urinar şi este şi el bogat în fitosubstanţe.
Orezul, aflat sub dominaţia planetei Mercur, este indicat cu precădere celor din Fecioară. Are acţiune emolientă, astringentă, diuretică şi favorizează eliminarea ureei. Este bogat în carbon, vitamina B, potasiu, şi este indicat persoanelor cu tulburări renale care urmează o dietă scăzută în sodiu. Se consumă zilnic, minim 100 grame, evitându-se amestecul cu carne. Şi pentru sănătatea rinichilor carnea roşie trebuie evitată cu precădere.

Ovăzul, o alt cereală bogată în carbohidraţi reprezintă un excelent izvor de energie, are un nivel scăzut de sodiu, este ideal pentru persoanele care suferă de afecţiuni renale. Este bogat în zinc.

Ţelina, este un alt aliment plăcut de rinichi. Are o activitate diuretică prin care favorizează eliminarea substanţelor nefolositoare, este ideală pentru curăţirea sistemului de acidul uric. Este bogată în fitosubstanţe.
Conopida este un aliment alcalizant, care protejează împotriva edemelor produse de retenţia de lichide. Ajută la menţinerea eficienţei funcţiei renale.

Plante în tratarea aparatului urinar

Multe plante medicinale au recomandări directe pentru aparatul urinar: anghinarea, mătasea de porumb, codiţele de cireşe, coada şoricelului, cimbrişorul de câmp sau altele precum splinuţa, troscotul, afinul, coada calului, ghimpele, mesteacănul sau angelica care potenţează, în amestec cu principalele plante medicinale recomandate de fitoterapeuţi, vindecarea aparatului urinar.

Anghinarea se află sub influenţa planetei Jupiter. Este recomandată în mod deosebit celor născuţi în zodiile Săgetător şi Peşti. Tratamentul este mai eficient dacă este început în zilele în care Luna tranzitează zodia Balanţei. Are acţiune antitoxică şi diuretică. Infuzia preparată dintr-o lingură cu plantă uscată la 500 ml apă se bea numai dimineaţa şi seara. Important pentru toţi cei care apelează la tratamentul cu plante medicinale sau la alt tratament alternativ sau complementar este să consulte un terapeut sau un specialist în domeniu.

Eugeniu RĂDULESCU,
www.bioenergoterapia.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri