Farmaciştii trag un semnal de alarmă cu privire la testarea pentru Covid
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Farmaciştii trag un semnal de alarmă cu privire la testarea pentru Covid

GALERIE
test covid
  • test covid
- +

Testarea COVID-19 în farmacii, aşa cum se doreşte implementat în acest moment într-o propunere legislativă, va avea adresabilitate redusă şi presupune costuri suportate de pacienţi, arată Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica într-un comunicat.

Asociaţia Farmaciilor Independente spune că momentul în care Guvernul a decis să implice farmaciştii în testarea generală este unul tardiv. „Luând în calcul faptul că startul testării nu va fi dat, în cel mai bun caz, decât peste o lună, fiind implicate şi alte autorităţi care trebuie să desfăşoare activităţi de avizare şi instruire, ajungem la un moment în care nevoia de testare va fi din ce în ce mai scăzută datorită creşterii gradului de imunizare a populaţiei prin vaccinare. Este cunoscut faptul că nevoia de testare este mai mare, în perspectivă, tocmai în rândul populaţiei cu posibilităţi financiare modeste.

Iată deci că ne aflăm în faţa unui demers legislativ făcut în mare grabă, care în loc să producă efectele benefice scontate, aduce din nou în prim plan inechităţile dintre tipurile de farmacii, posibilitatea de a nu putea asigura testarea în condiţii de maximă siguranţă pentru ceilalţi pacienţi, dar si pentru personalul farmaceutic, prin incapacitatea asigurării unor fluxuri de lucru separate.

Pe de altă parte, populaţia rămâne cu o serie de întrebări fără răspuns la acest moment: când şi dacă vor fi puse la dispoziţie testele gratuite, cum se vor distribui, cine va putea beneficia de ele şi care va fi de fapt costul acestui serviciu pe care va trebui să-l achite?”, spune asociaţia.

Asociaţia mai arată că ordinul privind testarea s-a făcut fără o consultare amplă şi reală a tuturor profesioniştilor implicaţi. Investiţiile care trebuie făcute de farmacii în vederea realizării testării ar trebui, în mod raţional, sprijinite de stat. Faptul că se solicită farmaciilor condiţii speciale trebuie să ia în calcul investiţia ce ţine de asigurarea unor fluxuri de lucru separate, care să garanteze siguranţa tuturor categoriilor de pacienţi din farmacie.

Aflați amănunte de pe zf.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.