anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Fată cu dureri de rinichi, trimisă acasă de o asistentă și chemată înapoi de manager

GALERIE
spital husi
 • spital husi
- +

Un caz incredibil s-a petrecut la Camera de Primire Urgențe a Spitalului municipal Huși, unde o asistentă i-a cerut unei fete de 19 ani, venită cu dureri mari la nivelul rinichilor și urinări cu sânge, să plece acasă. Mama fetei a găsit numărul de telefon personal al managerului spitalului Huși, dr. Bogdan Popa, pe care nu a ezitat să îl sune și să îi relateze cele întâmplate. Managerul a reacționat prompt, iar fata a revenit la spital, fiind în cele din urmă, văzută de un medic.

Tânăra de 19 ani s-a prezentat la spitalul Huși, cu dureri mari la nivelul rinichilor și cu urinări cu sânge. Mama sa, care lucrează în Austria, i-a cerut insistent să nu mai stea deloc acasă și să meargă să fie numaidecât văzută de un medic. Fata nu prea a fost de acord, întrucât auzise de la unii și de la alții, că la spital, dacă nu te cunoaște nimeni, nu prea ești băgat în seamă. La insistențele mamei însă, fata s-a decis să vină singură la Compartimentul de Primire Urgențe. Acolo însă, cât aștepta la rând, a fost zărită de o asistentă care a întrebat-o ce vrea, iar tânăra i-a spus că are dureri la rinichi și nu a dormit deloc noaptea trecută de rău ce i-a fost. Asistenta respectivă nu a părut impresionată de situația fetei, astfel că i-a spus să plece, că la CPU “au treburi mai importante decât rinichii ei”, după cum a relatat mama.

Fata a plecat deznădăjduită, dar și-a sunat mama în Austria să îi spună că degeaba i-a ascultat sfatul de a veni la spital, că tocmai ce a fost izgonită. “Eu, când am auzit așa, gândindu-mă că, Doamne ferește, poate face copilul un blocaj la rinichi, se poate întâmpla ceva rău, am zis că nu pot sta cu mâinile în sân. Am găsit la cineva numărul personal al directorului spitalului, domnul doctor Bogdan Popa, și l-am sunat. Am fost uimită de cât de frumos mi-a răspuns, m-a ascultat și mi-a spus să mă liniștesc, pentru că nu se poate ca un pacient să vină la CPU și să fie trimis acasă de o asistentă. Pacienții trebuie să fie văzuți de doctori, nu de asistente. Mi-a spus să îl sun peste 10 minute, ca să sune la spital și să se informeze. Când l-am sunat, mi-a răspuns imediat, mi-a explicat că fata trebuie să vină înapoi, să fie văzută de medic. Fata a revenit, a fost văzută de medic și a primit tratament. Nu mă așteptam ca un director de spital să aibă răbdare, să asculte, să se poarte atât de frumos, iar o asistentă să îmi alunge copilul din spital. E foarte greu la noi în țară, foarte greu. Dacă eram eu acasă, mă duceam eu cu fata la spital, dar ea s-a dus mititica singură, o fi văzut-o fără nimeni și i-a zis să plece. Nu e normal așa ceva. Îi mulțumesc foarte mult domnului director Popa, pentru cum s-a implicat, mai ales că nu ne știe, suntem oameni simpli și cred că oricine ar fi fost în locul nostru, la fel ar fi reacționat”, crede Dana , mama pacientei de 19 ani.

Aflați amănunte de pe vremeanoua.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.