anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Fațade de case izolate – o necesitate pentru reducerea pierderii de energie termică (P)

GALERIE
low-angle-shot-white-building-with-two-windows (1)
 • low-angle-shot-white-building-with-two-windows (1)
- +

Atunci când ai decis să construiești o casă, ideal este înainte de finisarea exterioară, să izolezi întreaga fațadă a casei. Din cauza faptului că fațada casei este cea mai supusă la intemperii, aceasta trebuie izolată și protejată în mod corespunzător.

O fațadă de casă ideală trebuie să fie impermeabilă la umiditate, să ofere o izolare termică ideală în toate anotimpurile și să ofere o izolare fonică excelentă. 

Avantajele oferite de o fațadă izolată 

Un prim avantaj oferit de o fațadă izolată este reprezentat de menținerea unei temperaturi constante în interiorul casei, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Acest lucru este indispensabil, întrucât aduce după sine costuri mai scăzute necesare pentru furnizarea energiei termice pe timp de iarnă, dar și reducerea consumului de curent electric vara, fiindcă aerul condiționat nu trebuie să funcționeze permanent pentru a avea răcoare în casă.

Un alt avantaj este eliminarea condensului, deoarece umiditatea din interior ce provoacă apariția sporilor de mucegai, dispare. De asemenea, izolarea fațadei oferă o izolație fonică potrivită, astfel încât să fii protejat de zgomotul din exterior. 

Materialele folosite pentru izolații sunt ignifuge. Acesta este un alt avantaj oferit, protejarea împotriva focului fiind importantş pentru orice casă. 

De asemenea, costurile reduse pe termen lung poate fi considerat un avantaj major al izolării corespunzătoare a fațadei. Executată în mod corect și cu materiale de calitate, fațada va rezista timp îndelungat, până la 50 de ani, poate chiar și mai mult.

Materiale folosite pentru izolarea caselor

Vata minerală de sticlă – este ignifugă, are un coeficient bun de izolare, oferă izolare fonică, nu este atacată de insecte, elimină condensul, poate fi folosită în spații mai greu accesibile fiind găsită sub formă de rulouri.

Vata minerală bazaltică – este mai rigidă ca vata minerală de sticlă, reduce zgomotul, menține o temperatură constantă, ignifugă.

Celuloza – este ecologică, mai ieftină, se compactează în timp, este ușor de instalat, este termoizolantă și fonică. 

Polistiren expandat – prietenos cu mediul, permeabilitate mare la vapori, rezistență mică la compresiune, are stabilitate termică.

Costuri necesare pentru izolarea fațadelor caselor

Atunci când decizi izolarea casei, trebuie să știi că implică anumite costuri, ce pot fi mai ridicate în funcție de dimensiunea casei și a materialelor folosite. Pentru a veni în ajutorul tuturor, platforma Wilio a fost special creată pentru a ne ajuta atunci când avem nevoie de diverse servicii. 

În cazul de față, tot ce ai de făcut este să intri de pe laptop pe platformă sau să-ți descarci aplicația Wilio pe smartphone-ul tău Android sau iOS și să creezi un cont de client. Pasul următor este selectarea serviciului de care vrei să beneficiezi, în cazul de față vei selecta fațade de case, izolații de case, vei completa o cerere cu mai multe informații privind lucrarea, urmând ca în scurt timp să începi să primești oferte de la diverși furnizori din apropiere. În funcție de prețul oferit, de disponibilitatea acestora și de materialele folosite pentru izolarea casei, îl poți alege pe cel potrivit. Avantajul oferit de Wilio sunt recenziile postate de clienții ce deja au beneficiat de serviciile furnizorului care ți-a atras atenția. Acestea te vor ajuta să iei o decizie înțeleaptă. 

Fațadele izolate oferă multe avantaje, dar și diferite tipuri de izolație. Sfatul nostru este să nu aștepți prea mult, fiindcă reușind să izolezi termic fațada casei, vei reuși să te bucuri de o temperatură ideală atât vara, cât și iarna, de facturi reduse pentru energia termică, dar și de o casă izolată fonic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.