anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Fenechiu îl invocă pe Cristi Borcea pentru condiţii mai bune în puşcărie

GALERIE
Cristian Borcea - Relu Fenechiu
 • Cristian Borcea - Relu Fenechiu
- +

Fostul liberal a introdus o nouă acţiune în care cere să i se modifice regimul de executare a pedepsei. El a exemplificat pentru judecători situaţia fostului finanţator de la Dinamo, Cristi Borcea, care ar avea regim semi-deschis, deşi execută o pedeapsă mai mare decât el. Ex-ministrul spune că judecătorii ieşeni sunt influenţaţi de presa locală din Iaşi.

Relu Fenechiu nu a renunţat la speranţa că îşi va executa pedeapsa într-un regim mai blând. După ce lunile trecute jude­cătorii ieşeni au respins solicitarea sa de a fi încadrat în regim de executare semi-des­chis, fostul liberal a înaintat o nouă cerere, adresată Judecătoriei Iaşi, în care invocă o serie de motive care ar justifica schimbarea încadrării modului său de executare a pedepsei. În documentul citat, consultat de „Ziarul de Iaşi“, Fenechiu exemplifică şi situaţia fostului finanţator de la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea, cel care, deşi are o condamnare de şase ani, mai mare decât a sa, ar avea regim de executare semi-deschis.

Fostul liberal cere strămutarea

Pe lângă acţiunea depusă la Judecătorie, Relu Fenechiu a înaintat şi o cerere de strămutare a procesului. El consideră că judecătorii ieşeni ar putea fi influenţaţi în judecarea dosarului său de mediatizarea intensă a situaţiei sale. Fostul liberal sus­ţine că numai în ultimele două luni, în presa locală din Iaşi, ar fi apărut „peste 50 de articole“ referitoare la el, fapt ce ar putea influenţa opinia judecătorilor care îi judecă ce­rerea. Fenechiu mai spune că şi reprezentanţii Penitenciarului Iaşi ar fi fost in­fluenţaţi de interesul mass-media faţă de situaţia sa.

„Interesul media, care şi la ora actuală este extrem de actual, s-a răsfrânt în mod evident asupra contestatorului. La momentul primirii sale în penitenciar, cu ocazia întocmirii dosarului individual, reprezentanţii acestei instituţii au inserat în fişa individuală, la descrierea faptei, o situaţie neconformă cu realitatea, pentru a putea justifica încadrarea într-un regim de executare sever“, a precizat Fenechiu.

Acesta continuă şi spune că „potrivit jurisprudenţei naţionale, în cauze similare, s-a dispus încadrarea în regimuri de executare inferioare ca severitate, chiar dacă pedeapsa aplicată condamnatului era de peste 6 ani. A se vedea în acest sens situaţia condamnatului Borcea Cristian, căruia i s-a stabilit regimul semi-deschis de executare a pedepsei de 6 ani şi 4 luni de închisoare. “Fenechiu mai spune că situaţia sa a fost analizată „părtinitor“ şi că se acordă mai mult credit unor condamnaţi care au săvârşit omoruri sau unor reci­divişti. „În aceste cazuri însă, persoanele condamnaţilor nu au prezentat niciun interes pentru opinia publică, iar in­stanţele de judecată nu au sacrificat soarta acestor indivizi doar cu scopul de a oferi un exemplu întregii societăţi“, a mai precizat Fenechiu.

Contactată telefonic, avocata fostului liberal, Sandra Grădinaru, a refuzat să co­menteze acţiunea depusă în numele clientului său.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.