Fenechiu: La unele companii managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fenechiu: La unele companii managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat

GALERIE
relu fenechiu
  • relu fenechiu
- +

Ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, a declarat, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale, ca in unele companii de stat "managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat".

Fenechiu a spus ca CFR Marfa si CFR Calatori "au astazi management privat" si "spre deosebire de alte situatii au si management performant", mentionand ca "pana la sfarsitul lunii aprilie vom avea management performant la Aeroportul Bucuresti si la Metrorex".

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a discutat, miercuri, cu reprezentantii Bancii Mondiale in special despre stadiul privatizarii CFR Marfa si implementarea managementului profesionist la companiile aflate sub autoritatea ministerului transporturilor.

"As incepe prin a va spune ca asa cum am promis in luna ianuarie, a acestui an, CFR Marfa si CFR Calatori au astazi management privat si, as indrazni sa spun ca spre deosebire de alte situatii au si management performant", a declarat Fenechiu, potrivit unui comincat al ministerului.

In cadrul discutiilor ministrul si-a exprimat anumite rezerve privind performantele realizate de managementul privat al unor companii.

"Nu vreau sa nominalizez, dar avem astfel de situatii in care managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat. Atat timp cat voi fi la conducerea acestui minister si voi putea sa gestionez lucrurile, doresc sa organizez companiile intr-o mentalitate corporatista", a declarat, Relu Fenechiu.

Potrivit Ministerului, reprezentantii Bancii Mondiale au apreciat atat progresele facute de Ministerul Transporturilor privind implementarea managementului performant, cat si cele referitoare la stadiul de privatizare al CFR Marfa. In acest sens reprezentantii Bancii Mondiale s-au oferit sa acorde sprijin si consultanta privind desfasurarea in bune conditii a privatizarii companiei de marfa. 

Ambele parti si-au exprimat determinarea de a identifica cele mai bune solutii privind managementul profesionist, se mai precizeaza in comunicat.

"Angajamentul meu fata de dumneavoastra privind implementarea acestui tip de management a fost de nouazeci de zile. Pana la sfarsitul lunii aprilie vom avea management performant la Aeroportul Bucuresti si la Metrorex. Deja suntem in proces de finalizare la unele companii mai mici", a declarat Relu Fenechiu.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.