Ieşenii veniţi din Europa fug de izolare Iată situaţia pe comune.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieşenii veniţi din Europa fug de izolare Iată situaţia pe comune.

GALERIE
neizolare
  • neizolare
- +

Conform surselor Ziarului de Iaşi, mai puţin de un sfert dintre cei veniţi din Occident au intrat în izolare. Judeţul Iaşi este pe poziţia 27 la nivel naţional, deşi are cea mai mare populaţie. Aceeaşi situaţie şi în cazul persoanelor aflate în carantină. Neamţ, Bacău, Suceava sau Vaslui aveau mai multe persoane în izolare. În judeţ erau, în weekend, în jur de o mie de oameni în această situaţie, deşi se estimează că au venit din străinătate cel puţin 5.000. Poliţiştii au dat amenzi de peste 250.000 lei.

Ieşenii nu vor pur şi simplu să stea în izolare, chiar dacă unii dintre ei au venit din Occident ca să scape de Coronavirus sau pentru că nu mai aveau un loc de muncă. Primarii localităţilor din judeţ au făcut o statistică cu ieşenii sosiţi din ţările în care lucrau, iar cifrele sunt surprinzătoare. Cu toate că în judeţul Iaşi au sosit peste 5.000 de persoane din străinătate, abia dacă stau în izolare 1.000 de persoane. Autorităţile nu au o cifră a numărului celor sosiţi acasă, însă sunt voci care au avansat chiar şi cifra de 10.000 de persoane. Sunt judeţe cu o populaţie la jumătate faţă de Iaşi dar cu mai multe persoane în carantină sau la izolare.

Sâmbătă, judeţul nostru era pe poziţia 27 la nivel naţional în privinţa celor izolaţi, în condiţiile în care suntem judeţul cu cea mai mare populaţie din ţară. Ieri la amiază, conform unei surse oficiale, se aflau în carantină un număr de 129 ieşeni, iar alţi 1.122 se aflau în izolare, la domiciliu. Sâmbătă, cele mai multe persoane care s-au autoizolat se aflau în municipiul Iaşi, adică 426 persoane, urmat de Paşcani, cu 33 de izolaţi, şi alţi 30 la Miroslava. Câte 16 persoane se aflau în izolare în localităţile Hârlău şi Podu Iloaiei, 25 în Bivolari, 13 Bârnova, câte 9 în Andrieşeni şi Cotnari, 22 în satul Coropceni din comuna Ciorteşti, alţi 8 în localitatea Ciorteşti, 14 la Deleni. Alţi 12 se aflau în izolare în satul Slobozia din comuna Sireţel, 14 în Ţibana, 13 la Ţigănaşi, 15 la Todireşti, 19 la Valea Adâncă, 8 la Tomeşti, 11 la Valea Lupului şi alţi 9 la Vânători, comuna Popricani. Sunt şi sate în care să nu se află nicio persoană la izolare: Voroveşti (Miroslava), Ulmi (Belceşti), Stolniceni Prăjescu, Coasta Măgurii din comuna Balş, Căueşti (Şcheia). Culmea este că nicio persoană nu se află în izolare sau carantină în satul Luceni, din comuna Victoria, unde este un caz confirmat de Coronavirus. Celelalte comune şi sate din judeţ au raportat în medie câte 3 persoane aflate în izolare la domiciliu, un număr foarte mic, în condiţiile în care sunt comunităţi întregi care au fost plecate la muncă în străinătate.

Poliţiştii ieşeni au precizat că au dat amenzi de peste 250.000 lei celor care nu vor să stea în izolare. „Până la data de 22 martie, ora 1, de la data intrării în vigoare a Ordonanţei militare nr.1/2020, poliţiştii ieşeni au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 256.800 lei, dintre care 35 pentru nerespectarea măsurii de izolare“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Evacuaţi din biserică şi preot amendat

Duminică, în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfăşurau activităţi religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1/2020.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.