Fenomen neobişnuit: ninsoare cu fulgi albi de găină într-un cartier din România!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fenomen neobişnuit: ninsoare cu fulgi albi de găină într-un cartier din România!

GALERIE
Patratel VINERI, 15 ianuarie 2021 - 2
  • Patratel VINERI, 15 ianuarie 2021 - 2
- +

* Prin câteva părţi ale patriei a nins, neaua a sărutat cu buzele-i de gheaţă creştetele compatrioţilor, iar noi avem primele informaţii despre primele contacte dintre români şi primele zăpezi ale lui 2021 (an pe care vi-l dorim mai bun, fără viruşi şi fără măşti):

* Bătrânii înţelepţi din Consumatori cunoşteau de la strămoşii lor primele semne că vine iarna: când calendarul arată luna decembrie ori când e multă zăpadă în jur. Cum până acum n-a fost zăpadă, iar sătenii şi-au cumpărat bere din banii de calendare, cu toţii au fost prinşi nepregătiţi de sezonul care şi-a arătat fulgii. Din fericire, bufetul s-a redeschis, aşa că toţi s-au refugiat acolo, panicaţi, temându-se să iasă. Deşi zăpada s-a topit chiar a doua zi, ei stau de atunci tot în bufet, consumă pe datorie şi aşteaptă primăvara; mai exact, aşteaptă ziua de 9 martie.

* Domnul Marian Perciune fuma pe balcon când a văzut căzând primul fulg de omăt; după un minut a văzut alţi fulgi care cădeau. După încă un minut a realizat că nu sunt fulgi de omăt, ci de orătanie de curte (de găină albă sau de raţă). Când ţigara a ajuns la jumătate a mai văzut sute de fulgi albi, de pasăre, care cădeau de sus; când se pregătea să stingă chiştocul a văzut-o căzând, tot de sus, şi pe vecina sa Margareta Ploşniţă, domiciliată la un etaj superior, care până atunci tot scuturase de la balcon perne şi saltele pline cu fulgi. Din fericire, a căzut pe moale, pe pernele care tocmai îi alunecaseră cu o clipă înainte.

* Copiii din cartierul respectiv, în care s-au petrecut cele de mai sus, au încercat mai întâi să se bulgărească, apoi să facă un om de zăpadă din fulgii albi de pasăre căzuţi de la etaj, dar n-a mers, aceştia nu se lipeau, ca fulgii de nea, chiar dacă unul dintre micuţi a încercat să-i ude cu scuipat. Neavând bulgări de zăpadă, s-au bulgărit ca de obicei, în restul anului, când nu-i omăt, cu bulgări de pământ.

* După puţine zile, peste cartier chiar a nins, cu fulgi care nu mai erau de găină, aşa că ei au reuşit să facă un om de zăpadă atât de realist, încât unii vecini care veneau de la bufet, văzându-l alb şi cu o mască peste nasul roşu, l-au salutat, "Să trăiţi, dom' doctor!". Din nefericire, copiii au mai făcut, pe trotuarul din faţa magazinului mixt, şi un gheţuş; din fericire, locatarii au cumpărat de la farmacie leucoplast, pe care şi l-au lipit pe tălpi, să nu alunece; din nefericire, era un tip nou de leucoplast, foarte lucios.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.