Fermă de ultimă generaţie ridicată de USAMV la Rediu. Se cresc bovine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Fermă de ultimă generaţie ridicată de USAMV la Rediu. Se cresc bovine

GALERIE
juninciUSAMV-Iasi
  • juninci
  • USAMV-Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi a finalizat ieri cel mai mare proiect transfrontalier din istoria sa - „Promovarea producţiei sustenabile şi implementarea bunelor practici în fermele de bovine din zona transfrontalieră Româ­nia - Republica Moldova şi Ucraina“. În cadrul acestui proiect s-a construit o fermă de bovine la Rediu, cât şi un centru de monitorizare cantitativă şi calitativă a producţiilor bovine. 

O fermă similară a fost construită şi în Republica Moldova. Cu valoarea totală de aproximativ 2,6 mili­oa­ne de euro, dintre care 2,35 nerambur­sabili, proiectul a fost implementat timp de doi ani de zile, ceremonia de închidere a lui desfăşurându-se ieri, de la ora 09.00, la sediul Facultăţii de Zootehnie a USAMV.

În discursurile reprezentanţilor universi­tăţii, aceştia au precizat că este unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii ale USAMV, iar că principalul obiectiv a fost îmbunătăţirea performanţelor economice ale zonei de frontieră prin realizarea de activităţi în domeniul producţiilor bovine sustenabile, dar şi prin crearea unei reţele complexe de colaborare, cu infrastructură şi cercetare în domeniu. Partenerii principali, care au fost prezenţi şi ieri la Iaşi, au fost Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din România-Filiala Iaşi, Univer­sitatea Agrară de Stat din Chişinău şi Universitatea de Stat din Odessa.

După susţinerea discursurilor şi pre­zentarea invitaţilor, s-au adus în discuţie şi o serie dintre investiţiile desfăşurate în proiect. Una dintre acestea este dezvoltarea unui soft intitulat MILK-OPC cu care se monitorizează calitatea laptelui şi a produselor din carne din cele trei ţări vecine. La final a avut loc o vizită de studiu la ferma din Rediu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.