anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Fermierii au aflat la Palatul lui Cuza ce fonduri vor primi după 2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a fost prezent ieri în judeţ pentru a discuta cu autorităţile publice din domeniu şi cu fermierii.

GALERIE
constantin_daniel_b1d4ff21fd
 • constantin_daniel_b1d4ff21fd
- +

În jur de două sute de fermieri din judeţ s-au întâlnit ieri cu Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cadrul a două sesiuni de discuţii.

În prima parte a fost vorba de o întâlnire consultativă la nivel regional cu reprezentanţii instituţiile publice din agricultură, iar după-amiaza a avut loc o întrevedere cu fermierii. În cadrul manifestărilor s-a discutat despre planurile pe termen lung legate de agricultură, dar şi despre factorii care au legătură cu acest sector de activitate. În ceea ce priveşte dezbaterile, ele s-au axat pe trei puncte importante: PAC 2014-2020, Programe de susţinere a fermierilor, dar şi impactul regionalizării asupra agriculturii româneşti. A fost o întâlnire cu Ministrul Agriculturii, în cadrul căreia agricultorii au adresat întrebării şi la care li s-a răspuns cât mai bine cu putinţă. S-au abordat mai multe subiecte, dintre care aş putea aminti lucruri legate de legea pajiştilor sau subvenţia pentru motorină”, a declarat Sergiu Jităreanu, şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Anghel Ficu, director la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP), a venit în completarea acestuia, precizând că la evenimentul de ieri s-au adresat întrebări din toată gama legate de agricultură. Fermierii au fost interesaţi de multe aspecte, motiv pentru care au şi adresat întrebări legate de subvenţii, plăţi directe şi alte lucruri”, a menţionat Ficu. Am contactat de asemenea şi unul dintre fermierii care au asistat ieri la discuţiile cu Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a obţine un punct de vedere despre ce s-a întâmplat pe parcursul zilei. În general, s-a discutat despre ceea ce se va întâmplă de la 2014 încolo, despre politici agricole comune, dar s-au discutat de asemenea şi lucruri interne. Au fost şi subiecte legate de dezvoltarea zootehniei, în special lucruri despre creşterea de vaci”, a declarat Aurel Placinschi, cel care are la Ţigănaşi o fermă de creştere a vacilor. Întregul eveniment s-a desfăşurat la Palatul Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, fiind organizat de către Abplus Events şi Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.