Fermierii fentează Fiscul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Fermierii fentează Fiscul

Doar 512 agricultori din Iaşi au depus la Finanţe declaraţia privind veniturile estimate pentru perioada următoare.

GALERIE
cod fiscal-modificari1
  • cod fiscal-modificari1
- +

Peste 500 de agricultori ieşeni s-au prezentat la Fisc pentru depunerea declaraţiilor 221 privind veniturile pe care le vor obţine de la 1 februarie de pe urma activităţilor agricole.

 

Noul impozit se va percepe pe bază de norme de venit pentru veniturile realizate din cultivarea terenurilor, creşterea şi exploatarea animalelor deţinute cu orice titlu, inclusiv cele luate în arendă, indiferent dacă se face sau nu dovada valorificării produselor. Estimările reprezentanţilor Fiscului nu au fost concretizate, după ce după termenul limită de depunere, 25 iunie, doar 512 fermieri au venit să depună formularul. „Considerăm că la nivelul judeţului Iaşi ar putea fi mai mulţi contribuabili persoane fizice care vor obţine în acest an venituri din activităţi agricole care să fie supuse impozitării pe baza normelor de venit”, a precizat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Finanţe Publice a Judeţului. Potrivit OG 8/2013, nu au obligaţia de a depune acest formular persoanele fizice sau membrii asocierilor fără personalitate juridică ce deţin cu orice titlu suprafeţe de teren destinate producţiei agricole, pentru cele necultivate sau pentru cele cultivate cu plante furajere, graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde destinate furajării animalelor, contribuabilii care au arendat terenul cultivat, care obţin venituri din exploatarea păşunilor şi fâneţelor naturale şi care îşi desfăşoară activitatea în limitele neimpozabile prevăzute de lege. Astfel, fermierii care nu şi-au depus Declaraţia 221 la timp şi vor obţine astfel de venituri sunt pasibili de amenzi cuprinse între 50 şi 500 lei, urmând ca impozitul plătibil să le fie estimat. Impozitele se calculează în baza articolelor 72 şi 73 din Codul Fiscal, unde sunt prezentate suprafeţe şi numărul de capete de animale pentru care nu se percepe impozite, respectiv care sunt normele de venit care se aplică pentru depăşirea valorilor neimpozabile. Impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit se achită la bugetul statului în două tranşe egale, de 50% din impozit, până la 25 octombrie 2013, respectiv 15 decembrie 2013.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.