De Business

Punem punctul pe știi

Fermierii încep lupta pentru un pot de 541 milioane euro

vineri, 29 aprilie 2016, 01:50
1 MIN
 Fermierii încep lupta pentru un pot de 541 milioane euro

Fondurile sunt oferite pentru investiţii în exploataţii agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici.


Persoanele care doresc să dezvolte afaceri în agricultură pot depune de joi cereri pentru finanţări europene nerambursabile, până la 31 octombrie, bugetul total pe capitolele deschise fiind de 541 milioane euro. Proiectele incluse în program acoperă investiţii în exploataţii agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea fermelor mici. În acest an se deschid pentru prima dată două submăsuri, respectiv cea de "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol" şi cea pentru "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol".

Pentru aceste două submăsuri, sesiunea de depunere se desfăşoară între 28 aprilie-31 iulie 2016, a anunţat joi Ministerul Agriculturii. "Suntem pregătiţi să venim în întâmpinarea celor ce vor finanţare. Am făcut numeroase simplificări şi am reglat multe lucruri pentru ca procesul de depunere să fie mult mai eficient. Este doar o primă etapă, urmând să deschidem în cel mai scurt timp şi sesiunile pentru alte submăsuri", a decalarat Andras Szakal, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii