Festival FIE Iasi: Şaraiman: dans, muzică lăutărească şi stand-up comedy
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Festival FIE Iasi: Şaraiman: dans, muzică lăutărească şi stand-up comedy

GALERIE
Saraiman 1
  • Saraiman 1
- +

Din programul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) care va avea loc la Iaşi, între 14 şi 23 iunie, face parte un spectacol ce va suprinde publicul prin ineditul ipostazelor artistice abordate. „Şaraiman“, un concept marca Răzvan Mazilu, ajunge, astfel, la Iaşi la doar două luni după premiera de la Teatrul „Odeon“ din
Bucureşti. Dansul contemporan pe muzica lăutăreasă a Romicăi Puceanu şi stand-up comedy sunt ingredientele unui spectacol original, conceput de Răzvan Mazilu, ce va fi oferit şi publicului ieşean, pe 15 iunie, orele 19.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. Spectacolul face parte din suita de evenimente teatrale de excepţie cuprinse în programul Festivalului Internaţional al Educaţiei. «“Şaraiman“ garantează în privinţa calităţii lui prin
numele înscrise pe afiş. Răzvan Mazilu, un coregraf care nu mai are nevoie de prezentare, dansează pe muzica Romicăi Puceanu. Poate părea contrariant, dar arta trebuie să prefere drumurile nebătătorite şi, cu certitudine, acesta va fi un spectacol care unora le va plăcea, altora nu, dar cu siguranţă va stârni interesul», a subliniat criticul de teatru Oltiţa Cântec, într-o avanpremieră a producţiilor teatrale prezente la FIE. Reunind trei ipostaze artistice aparent incompatibile (dans contemporan, stand-up comedy şi muzică lăutărească), „Şaraiman“ se înscrie în rândul spectacolelor neconvenţionale,  ce propun noi forme de expresie artistică. Conceput şi realizat de Răzvan Mazilu, el însuşi protagonist, „Şaraiman“ e o invitaţie la a privi cu un ochi (auto)critic, cu mult umor, o temă de meditaţie mereu actuală şi profund umană: teama de ratare. „Şaraiman a apărut dintr-o senzaţie personală, resimţită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, şi anume aceea a ratării unor evenimente din viaţa mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România“, mărturiseşte Răzvan Mazilu. Premiera spectacolului a avut loc la sfârşitul lunii aprilie, la  Teatrul „Odeon“ din Bucureşti, conceptul fiind realizat de Răzvan Mazilu, partea de stand-up comedy - de actorul Dan Badea, iar coregrafia semnată de coregraful israelian Nadar Rosano. „E o interesantă combinaţie între muzica Romicăi Puceanu şi stilul lui Mazilu, care, culmea, se potriveşte şi are şi mult haz“, a apreciat directorul Teatrului Naţional „V. Alecsandri“ din Iaşi, regizorul Cristian Hadji-Culea.


Răzvan Mazilu este cunoscut pentru popularizarea, în rândul marelui public, pe scenele din România, a dansului contemporan şi a teatrului-dans. Distins cu numeroase premii (Premiul UNITER, Medalia Ordinul Cultural în grad de Cavaler, Premiul Operei din Paris), cu spectacole prezentate şi montate pe mari scene din străinătate, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă. Dan Badea, actor de comedie pregătit în preajma maestrului Dem Rădulescu, este recunoscut astăzi ca fiind unul dintre cei mai buni creatori români de stand-up comedy. Biletele pentru evenimentele din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, ce se va desfăşura la Iaşi în perioada 14 – 23 iunie, pot fi achiziţionate online pe site-ul www.eventim.ro sau din magazinele partenere Domo, Germanos, Orange Shop, Vodafone Store, Librăriile Cãrtureşti, Librăriile  Umanitas din toate oraşele, precum şi prin Call Center 1951, la care se adaugă Agentia Teatrală a Teatrului Naţional Iasi (str. Ştefan cel Mare nr. 4, lângă BCR, tel. 0232-255999), dar şi magazinele oficiale FIE din Iaşi, din B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Piaţa Unirii şi Parcul Copou.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.