anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Festival internaţional de poezie, la Iaşi

GALERIE
Festivalul Internaţional Poezia la Iaşi
 • Festivalul Internaţional Poezia la Iaşi
- +

A început Festivalul Internaţional "Poezia la Iaşi". Timp de şapte zile, 70 de poeţi din 16 ţări vor participa la activităţile organizate în capitala Moldovei. În prima zi de festival au avut loc o serie de recitaluri extraordinare susţinute de elevi din liceele şi colegiile ieşene, precum Colegiul Naţional, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu". În cea de-a doua parte a zilei au recitat poeţi consacraţi: Adi Cristi, Vasile Bâcu, Marco Luchessi, Andrei Novac, Paul Gorban, Varujan Vosganian, Maria Joao Catinho şi Radu Florescu.

Pe parcursul celor şapte zile de festival, poeţii vor fi prezenţi în 11 licee ieşene acolo unde vor susţine o serie de recitaluri. Acţiunea a început la Colegiul Naţional Iaşi, acolo unde Angela Baciu, Adi Cristi, Radu Andriescu şi Andrei Novac i-au bucurat pe elevii colegiului. Evenimentul a fost încheiat de trei tinere poete, din rândul elevilor, care au completat acţiunea recitând din creaţia proprie. În următoarele zile, vor fi susţinute recitaluri poetice la Muzeul Municipal "Regina Maria" din Iaşi. De asemenea, cei interesaţi pot participa şi alte acţiuni, precum lansări de cărţi apărute recent, la un maraton de lectură şi la un dialog neconvenţional în comuna Ciurea.

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să audieze secvenţe muzicale, oferite de artistele Diana Maria Hrenciuc Mertic, la violoncel şi Patricia Iacob, la vioară. De asemenea, tot în cadrul Festivalului Internaţional "Poezia la Iaşi", va avea loc un recital susţinut de actorul francez Charles Gonzales. Acesta va interpreta poeziile ieşenilor Adi Cristi, Daniel Corbu, Valeriu Stancu şi Cassian Maria Spiridon.

Evenimentul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi este organizat de Casa de Cultură "Mihai Ursachi" din Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. La finalul festivalului participanţilor li se va oferi diploma "Refugiat prin poezie". 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.