anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Festival naţional de folclor studenţesc, organizat de Agronomie

GALERIE
USAMV Iasi
 • USAMV Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) organizează vineri, de la ora 16, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“, cea de a treia ediţie a Festivalului Naţional Folcloric Studenţesc „Aşa-i viaţa omului“. „Festivalul reuneşte ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale ţării precum Moldova, Bucovina, Muntenia şi Ardeal. 

Spectacolul va fi susţinut de: Ansamblul Studenţesc MUGURELUL (USAMV Iaşi), Ansamblul Studenţesc BUCUR (USAMV Bucureşti), Ansamblul Studenţesc TRADIŢII (USAMV Cluj-Napoca), Ansamblul Studenţesc ARCANUL (Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava), Ansamblul Folcloric «Doina Carpaţilor» al Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi“, au precizat reprezentanţii USAMV Iaşi. Evenimentul este organizat în paralel cu Primăria municipiului Iaşi şi cu universităţile de care aparţin ansamblurile folclorice, făcând parte şi din Festivalul Internaţional al Educaţiei, ediţia 2019.

„Moldova se mândreşte cu o bogăţie de tradiţii populare, pe care Universitatea Agronomică Iaşi se străduieşte să le reînvie cu ajutorul studenţilor iubitori de folclor. Tradiţiile şi obiceiurile nu trebuie lăsate să moară sub cenuşa timpului. Ne vom aminti că suntem români prin ceea ce avem mai de preţ, prin tradiţiile care, preluate de tineri cu talent şi interes, trebuie redate vieţii pentru a dura în timp“, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţi sociale, studenţeşti şi relaţii cu alumni. Intrarea la eveniment este liberă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.