anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” a ajuns la a VIII-a ediție

GALERIE
gaudeamus
 • gaudeamus
- +

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează în perioada 11-19 mai a.c. Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” – ediția a VIII-a, eveniment organizat împreună cu organizațiile studențești din Iași. Încă de la prima ediție s-a încercat scoaterea în evidență a potențialul artistic și organizatoric al tinerilor în realizarea unor evenimente culturale de excepție.

„După o săptămână plină de activități încheiate cu succes la Casa de Cultură a Studenților din Iași continuăm următoarele 2 săptămâni cu un nou eveniment în care vor fi implicați peste 150 de tineri ce vor performa pe scena 'Gaudeamus' a instituției noastre”, a consemnat Ioana Diana Hliboceanu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Ca în fiecare an, studenții formează alianțe între 2 asociații sau ligi studențești și împreună vor avea de prezentat în cadrul competiției un program cultural artistic, ce cuprinde maxim zece momente artistice pe care le vor susține în maximum 120 minute.

„Referenții Casei de Cultură a Studenților din Iași au rol de jurați în această competiție, dar și de îndrumători, ei fiind cei care pot oferi consultanță alianțelor în alcătuirea momentelor artistice. Tinerii de la fiecare alianță au de pregătit atât o regie cât și o tematică pentru spectacolul ce urmează a intra în competiția Gaudeamus”, a precizat Ioana Diana Hliboceanu, directorul instituției.

Anul acesta s-au format 6 alianțe în care se vor implica 12 organizații studențești și peste 150 de artiști. Pe scena festivalului pot urca doar studenți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți  sau chiar profesori universitari.

Față de alte competiții, la acest festival studenții sunt punctați și la organizare, nu doar la demonstrațiile artistice pe care le au pe scenă, iar la clasamentul final se va lua în calcul și numărul de spectatori aflați în sală la eveniment.

„Gala Laureaților Gaudeamus” este ultimul și poate cel mai așteptat moment al festivalului, aici vor fi deliberate clasamentele din competiție și vom afla cu toții marii câștigători. Anul acesta va avea loc pe 23 mai 2022, începând cu ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Alianțe Gaudeamus 2022:

1. Miercuri, 11 mai 2022 – Spectacolul „Ocolul Pământului în 80 de minute” - Liga Studenților Constructori de Mașini și Asociația Studenților și Absolvenților de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului - LSCM –ASA HGIM;

2. Joi, 12 mai 2022 – Spectacolul „Care e povestea ta?” - Liga Studenților de la Mecanică - Liga Studenților de la Geografie și Geologie -  LSM – LSGG;

3. Luni, 16 mai 2022 – Spectacolul „Asterix și Obelix: Misiunea Gaudeamus” - Liga Studenților Electrotehniști - Liga Studenților Electroniști - ETH – ETC;

4. Marți, 17 mai 2022 – Spectacolul „ D'ale Țăgăncii” - Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații - Asociația Studenților Chimiști „Chemis“  Iași - ASAFCI – CHEMIS;

5. Miercuri, 18 mai 2022 – Spectacolul „D'ale Iubirii” - Asociația Studenților Arhitecți Iași  - Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare - ASAI – LSAC;

6. Joi, 19 mai 2022 – Spectacolul „Ragnarök”- Liga Studenților Economiști - Liga Studenților de la Filosofie Iași – LSE – LSFI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.