anunturi
grandchef
Bolta rece

COMUNICAT DE PRESA

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – programul ediției a IX-a

GALERIE
Program FILIT 2021
 • Program FILIT 2021
- +

Programul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT 2021 a fost publicat. Invitați din țară și străinătate vor participa anul acesta, în perioada 20-24 octombrie, la cele aproape o sută de evenimente din cadrul festivalului.

Ediția FILIT 2021 propune tipuri de evenimente deja consacrate, precum: Scriitori în Centru (întâlniri și dezbateri la Casa Muzeelor), Scriitori printre liceeni (evenimente în 15 licee din orașul Iași), Serile FILIT (la Teatrul Național Iași), Casa Copilăriei (transmise online din Palatul Copiilor Iași), Casa Fantasy (întâlniri cu scriitori și performances artistice la Casa de Cultură a Sindicatelor), Întâlnirile Alecart, Întâlnirile Clubului Logos, mese rotunde și întâlniri profesionale, la care se adaugă expoziții speciale și evenimente conexe: concerte, spectacole-lectură, ateliere pentru copii.

La Serile FILIT din Teatrul Național Iași, prezentate de Cătălin Sava, programul este următorul:

Miercuri, 20 octombrie 2021, 20.00-22.00

Suntem cei mai frumoși din orașul acesta

Întâlnire cu Ion Barbu, Dan Coman, Viorel Ilișoi

Concert Andra Botez

Gazda serii: Andrei Crăciun

Joi, 21 octombrie 2021, 20.00-22.00

Întâlnire cu José Luís Peixoto

Gazda serii: Robert Șerban

Vineri, 22 octombrie 2021, 20.00-00.00

„Noaptea albă a poeziei” – maraton de lecturi | Happening poetic și muzical cu Mugur Grosu

Participă: Participă: Radu Andriescu, Șerban Axinte, Marius Chivu, Monica Cure, Goran

Čolakhodžić, Andrew Davidson-Novosivschei, Mircea Dan Duță, Bogdan Ghiu,

Mugur Grosu, Cristina Hermeziu, Florin Iaru, Doina Ioanid, Miroslav Kirin, Ștefan

Manasia, Ioana Nicolaie, Radu Sergiu Ruba, Robert Șerban, Olga Ștefan, Nada

Topić, Radu Vancu, Lucian Vasiliu, Miruna Vlada, Elena Vlădăreanu

Moderatori: Marin Mălaicu-Hondrari, Alex Tocilescu

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, 20.00-22.00

Procentul convenabil. Cum scriem când scriem despre noi

Invitate: Simona Goșu, Mihaela Miroiu, Alina Nelega, Ioana Nicolaie, Miruna Vlada

Gazda serii: Elena Vlădăreanu

Duminică, 24 octombrie 2021, 18.00-20.00

I. Decernarea „Premiului liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte”

II. Întâlnire cu Ana Blandiana

Gazda serii: Svetlana Cârstean

Pentru Serile FILIT este nevoie de rezervare prealabilă, care se poate realiza completând un formular de pe site.

Important: Intrarea la evenimentele din program se va face cu respectarea reglementărilor sanitare legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Programul detaliat al FILIT poate fi consultat pe site-ul www.filit-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X