anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Festivalul Internaţional de Teatru începe săptămâna în forţă la Iaşi: trei piese la Teatrul Luceafărul

GALERIE
fitpt1
 • fitpt1
- +

De luni încep în forţă reprezentaţiile de la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi cu trei spectacole de teatru. Festivalul a început pe 1 octombrie şi va continua cu reprezentaţii premiate internaţional până pe 9 octombrie. Piesa „Şoptitorii”, pusă în scenă de compania „Texte bune în locuri nebune” din Cluj Napoca, se va juca de la ora 17.30 la Teatrul Luceafărul şi marţi, 4 octombrie, de la ora 18.00, la Colegiul Naţional din Iaşi. 

Conform descrierii, este vorba despre 70 de fragmente literare, atât din literatura universală, cât şi din cea autohtonă, „de la Creangă până la Kafka, trecând prin Chuck Palahniuk, James Joyce, Mihai Eminescu, Ion Vinea, F.M. Dostoievski, Ray Bradbury, Frederico Garcia Lorca, Malala Yousafzai, Veronica Niculescu, Nichita Stănescu, Vasile Voiculescu etc.”, conform organizatorilor.

„E o întâlnire cu valoare oximoronică: suntem aproape, dar la distanţă, împreună, dar separaţi, vorbim utilizând şoapta. Un soi de autoironie deghizată în performance privitoare la rolul actorului şi la un posibil aspect al muncii sale în viitor. Până la urmă, artistul / actorul e dator să vorbească. Noi suntem cei care alegem ce facem cu vorbele sale. Noi credem că artistul e un spirit liber, critic şi necesar. Vocea lui trebuie auzită, chiar dacă spune lucruri neplăcute pentru unii sau alţii”, au spus organizatorii.

Următoarea piesă de luni va fi jucată de Teatrul Odeon din Bucureşti în sala mare a Teatrului Luceafărul, de la ora 19.00, şi poartă numele Gardenia. „Gardenia surprinde patru generaţii de femei din aceeaşi familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile şi moştenirea genetică. Toate îşi spun povestea la aceeaşi vârstă, 33 de ani, şi trec prin frământările istoriei începând cu al doilea război mondial şi până în prezent”, au prezentat actorii piesa. Ultimul spectacol de luni este programat pentru sala mică a Teatrului Luceafărul, va fi pus în scenă de Teatrul Apropo din Bucureşti, şi se numeşte „Cercurile încrederii”. Textul care a stat la baza piesei este câştigător al Concursului Naţional de Dramaturgie în 2017.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.