anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte”, Iași, 24 - 27 mai 2022 (P)

GALERIE
Festival
 • Festival
- +

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va organiza în perioada 24 - 27 mai 2022 Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte”, eveniment ce se află la cea de-a III-a ediție.

La Festival vor participa:
 • Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul" al Consiliului Judeţean Constanţa;
 • Ansamblul Profesionist „Banatul" al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș;
 • Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului" al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii"  din Sibiu;
 • Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei" din Municipiul Tulcea;
 • Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaților" al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română" din București;
 
Cât și:
 • Corul Academic „Gavriil Musicescu al Filarmonicii "Moldova" Iași
 • Cvartetul „Deliade"
 
Vor mai exista momente susținute de:
 • Rodica  Gabriela ANGHELESCU - soprană
 • Mario - Victor LUCACI – pianist
 
Soliști de muzică populară:
 • Niculina STOICAN
 • Ionuț FULEA
Invitații, vor susține spectacole de folclor, muzică și dansuri populare reprezentative pentru zonele folclorice de unde provin.
 
Marți 24 mai spectacolul va cuprinde piese muzicale clasice cât și prelucrări de folclor ale Maestrului Constantin Arvinte, iar miercuri 25 mai, joi 26 mai și vineri 27 mai se vor prezenta de către participanții la festival piese folclorice. 
 
Pentru detalii și informații suplimentare vă rugăm să consultați: https://ansamblul-cjiasi.ro/2022/05/
 
Spectacolele vor fi prezentate publicului ieșean în perioada 24 - 26 mai 2022, la Casa de Cultură a Studenților Iași, iar pe data de 27 mai 2022, va avea loc, tot în cadrul festivalului, un spectacol prezentat de Ansamblul nostru la Centrul Cultural „Constantin Arvinte” din comuna Voinești, locul de naștere al marelui folclorist.
 
Reprezentațiile vor avea loc începând cu ora 18:00.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.