Fetele Norocoase- primul branding de succes al unui videochat din Iasi

Subtitlu

joi, 10 ianuarie 2013, 15:42
3 MIN
 Fetele Norocoase- primul branding de succes al unui videochat din Iasi

Un interviu cu Claudia, managerul Lucky Studio, managerul studioului Lucky Studio din Iasi

Intr-un domeniu in care exista inca mult amatorism, un studio de videochat din Iasi a decis sa-si profesionalizeze afacerea. Lucky Studio a investit masiv in branding si in comunicare. Succesul acestei campanii a adus planuri de extindere dar si oferte de preluarea a biznisului. Pentru a afla mai multe amanunte despre aceste lucruri, am stat de vorba cu Claudia, managerul Lucky Studio, managerul si proprietarului studioului Lucky Studio.

Reporter: De ce v-ati gandit sa investiti in imaginea si promovarea firmei dumneavoastra?

Claudia, managerul Lucky Studio: Tocmai imi mutasem sediul intr-o cladire noua, mult mai mare, si terminasem toate amenajarile interioare. Atunci mi-am dat seama ca ajunsesem la un alt nivel al afacerii si era nevoie de o abordare profesionista pentru a creste mai departe. Cu alte cuvinte, eram hotarata sa fac lucrurile cu totul altfel decat concurenta. Nu ma interesa sa dau un tun peste noapte si sa risipesc banii pe masini scumpe si alte prostii. M-am decis sa fac o afacere pe termen lung si pentru asta trebuia sa lucrez la imagine si la promovare. Dupa cum am precizat si pe forumul fetelor norocoase, asa a inceput totul.

Si ce ati facut pe urma?

Am inceput sa caut oamenii potriviti cu care sa pot lucra la cest proiect. N-a fost tocmai usor, pentru ca profesionistii nu se gasesc atat de simplu. Am colaborat insa cu o firma din Bucuresti si rezultatele sunt uimitoare. Am reusit sa construim un o identitate vizuala, un brand si comunicarea sa eficienta in media. A fost un proces facut cu multa atentie, iar rezultatele financiare nu au intarziat sa apara. Brandul Lucky Studio are o prezenta constanta in presa locala si a fost luat in cateva randuri chiar si de catre media nationala drept standard pentru profesionalismul in videochat. De aceea, multe dintre tinerele care doresc sa lucreze in domeniu prefera acum Lucky Studio.

Pe langa mai multe angajate, ce beneficii v-a mai adus aceasta campanie?

In primul rand, vreau sa insist pe ideea ca am gandit afacerea mea pe termen lung. Brandingul a fost doar inceputul, iar comunicarea sa va fi continua atat in media locala cat si pe internet, pe blogul fetelor norocoase. Aceste lucruri sunt baza pe care imi pregatesc  deschiderea de noi studiouri. Va fi o extidere treptata dar sigura a biznisului, bazata pe valorile adoptate acum de Lucky Studio. In plus, tot acest proces aduce si o valoare a brandului, care creste mereu in timp.

Ce inseamna mai precis asta?

Multi isi fac videochat si rezista cu el 3-4 luni. Viseaza sa castige averi si sfarsesc prin a pierde bani. Tocmai pentru ca nu au o identitate conturata, valori. Ei nu reprezinta nimic. In schimb, Lucky Studio inseamna un brand care valoreaza tot mai multi bani. Mai mult decat niste camere video, un mobilier si un sediu. Dupa toata aceasta campanie de comunicare chiar am primit oferte de cumparare pentru Lucky Studio. Vorbim de sume cu 5 zerouri. Nu ma gandesc insa sa vand acum. Am inteles insa ca am ales o cale buna si ca succesul vine sigur daca lucrezi profesionist. De aceea, nu mai am indoieli daca voi reusi sau nu in afacerea asta. Ma intreb doar cat de sus pot ajunge cu ea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii