anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Fetiţă de 8 ani, victimă a unui accident rutier, ameninţată cu executarea silită de spital

GALERIE
fetita opt ani
 • fetita opt ani
- +

O fetiţă în vârstă de 8 ani, victima unui accident rutier în 2016, a primit o notificare din partea Spitalului de Urgenţă Buzău, unde a fost internată, prin care i se solicită să comunice numărul dosarului penal, altfel poate fi executată silit pentru recuperarea sumei cheltuite cu spitalizarea.

 

Conform notificării trimise pe numele fetiţei de 8 ani, de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, se “notifică pacientului înregistrarea în evidenţa contabilă a unităţii spitaliceşti a sumei de 979,55 lei, la data de 30.10.2018, reprezentând cheltuieli de spitalizare aferente spitalizării dvs. în unitatea noastră spitalicească în perioada 05.09 - 07.09.2016, secţia Chirurgie general conform decontului de cheltuieli anexat”. Notificarea a fost trimisă de un executor judecătoresc. Prin acest act, copilei i se cere să comunice în termen de cinci zile, numărul dosarului penal constituit în urma depunerii plângerii penale ca urmare a accidentului în care fetiţa a fost victimă.

“Vă solicităm să comunicaţi în termen de 5 zile de la data primirii prezentei, numărul dosarului penal constituit în urma depunerii plângerii penale. Necomunicarea datelor solicitate îndreptăţeşte creditorul să solicite recuperarea contravalorii cheltuielilor de spitalizare, folosind în acest scop toate mijloacele legale de care dispune, inclusiv solicitarea concursului instanţelor judecătoreşti/executorilor judecătoreşti”, se arată în actul respectiv.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că deşi e neobişnuit ca un copil să fie notificat în acest fel, legea este cea care îi obligă să facă aceste lucruri. “Nu suntem noi vinovaţi. Legea are scăpări. Chiar dacă eşti copil, pensionar sau asigurat, la orice accident rutier, dacă nu se finalizează dosarul prin demostrarea unui vinovat, plăteşte victima. Am cerut să ni se comunice stadiul dosarului. Nu am cerut plata spitalizării. S-a presupus, iniţial, că tatăl copilului e vinovat. Am trimis adresă, în 2017, poliţiei dar nu ne-a comunicat nimeni. Aşa e legea. Eşti copil, eşti pensionar sau asigurat, trebuie să te îndrepţi către victimă dacă nu s-a soluţionat dosarul”, a spus Damian. Acesta a mai spus că, în evidenţele spitalului, există circa 1.000 de persoane de la care ar trebui să fie recuperaţi banii cheltuiţi cu spitalizarea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.