Fetiţa găsită lângă mama moartă, dată în plasament la Răducăneni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Fetiţa găsită lângă mama moartă, dată în plasament la Răducăneni

GALERIE
plasament
  • plasament
- +

Fetiţa de trei ani care a fost găsită lângă mama moartă în anexa Muzeului „Petru Poni“ de pe strada Mihail Kogăl­niceanu se află în grija unui asistent maternal profesionist. Minora găsită în locuinţa sărăcăcioasă a fost luată din familie şi transferată la un asistent maternal din comuna Răducăneni, argumentul principal fiind că în comuna ieşeană copila are bunicul matern şi doi fraţi vitregi. În prezent, starea fetiţei este stabilă.

 Micuţa urmează tratament conform indicaţiilor pediatrilor de la Spita­lul de Copii „Sfânta Maria“. Minora a fost externată din spitalul ieşean la finalul săptămânii trecute. „DGSPC pregăteşte şi asistenţi maternali care să preia cazuri urgente. Astfel, minora a ajuns la un asistent maternal profesionist din Răducăneni, alegerea fiind făcută astfel încât copila să aibă în apropiere fraţii şi bunicul“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi. Mădălina P. a fost gă­sită luni, 13 fe­bruarie, în hipotermie, lân­gă mama decedată. Iulia Mardare, mama fetiţei, murise în timpul zilei, concubinul său, respectiv tatăl minorei, găsindu-le pe cele două în cursul serii.

„Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat atunci profesorul Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD. Po­trivit DGASPC, fetiţa mai are doi fraţi de care mama nu s-a putut ocupa şi care au ajuns în plasament familial la bunicii materni. În urma tragediei, având în ve­dere că familia s-a destrămat, DGASPC a hotărât să ia copila în plasament de urgenţă, în centrul de profil din Tătăraşi.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.