Fetiţa înjunghiată care a scăpat din măcelul tatălui descreierat are şanse de supravieţuire

Sora sa geamănă de doar două luni nu a mai putut fi salvată.

luni, 08 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Fetiţa înjunghiată care a scăpat din măcelul tatălui descreierat are şanse de supravieţuire

Un bărbat din Roman şi-a înjunghiat sâmbătă dimineaţa soţia şi fiicele gemene în vârstă de doar două luni. Una dintre fetiţe nu a mai putut fi salvată: medicii au găsit-o în stop cardio-respirator cu multiple plăgi înjunghiate la nivelul toracelui şi abdomenului. Cealaltă fetiţă, cu 10 lovituri de cuţit, a fost transferată de urgenţă la Iaşi cu elicopterul SMURD, având răni înjunghiate la nivelul abdomenului. 

Reprezentanţii Spitalului din Roman au precizat la acel moment că mama fetiţelor, în vârstă de 34 de ani, nu a suferit leziuni care să îi pună viaţa în pericol. „Am fost apelaţi prin 112 pentru un transfer cu elicopterul SMURD Iaşi pentru un copil, un bebeluş de gen feminin, două luni, cu o plagă înjunghiată la nivel abdominal, cu evisceraţie de organe abdominale, respectiv stomac şi colon. Copilul era conştient. Plângea. A fost pansat de către colegii de la Compartimentul de Primiri Urgenţe Roman. A fost stabil pe timpul transportului şi l-am predat în Iaşi către Spitalul «Sf. Maria», Clinica de Chirurgie Pediatrică pentru intervenţie chirurgicală. Sperăm ca evoluţia acestei fetiţe să fie una favorabilă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” spun că fetiţa a ajuns în şoc hipovolemic, având nevoie de intervenţie chirurgicală pentru reechilibrare, fiind vorba despre un şoc traumatic sever. Imediat după ce a ajuns la spital, membrii echipei chirurgicale au evaluat leziunile organelor din cavitatea abdominală şi au efectuat tratamentul chirurgical al acestora. Prognosticul medicilor se menţine unul rezervat, având în vedere gravitatea leziunilor.

„Sugarul are o evoluţie predictibilă în context postoperator fără a dezvolta complicaţii postoperatorii precoce. Rămâne în stare gravă, cu necesar de suport ventilator”, a precizat ieri dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii. În cazul fetiţei, riscurile cele mai mari sunt cele legate de funcţionalitatea organelor interne. Medicii au explicat că a fost afectat atât intestinul, cât şi capsula hepatică, urmând să vadă zilele următoare cum va evolua starea sa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii