anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fetiţa lui Adomniţei a primit 90.000 de euro la botez. Ce venituri au declarat ceilalţi şefi din CJ

GALERIE
Sabina si Cristian Adomnitei
 • Sabina si Cristian Adomnitei
- +

Darul Sofiei a fost de şase ori mai mare decât venitul tatălui ei obţinut ca preşedinte de Consiliu Judeţean în tot anul trecut. Ce venituri au declarat ceilalţi şefi din CJ şi liderii de grup.

Prin conturile firmei unde este acţionar preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, au trecut anul trecut 2,4 milioane lei din contracte cu statul. Cifra reprezintă sumele aferente contractelor încheiate de SC Centrul Medical Bucovina SRL, în care Adomniţei deţine o participare de 30%. În familia preşedintelui CJ, cel mai “muncitor” membru este fetiţa acestuia, care a câştigat anul trecut de aproape şase ori mai mult decât tatăl său.

Familia Adomniţei deţine un teren agricol de 2.057 mp, un apartament de 100 mp în CUG şi un garaj. Un al doilea apartament, de 67 mp a fost cumpărat anul trecut de Adomniţei în Copou. Parcul auto al familiei Adomniţei a rămas constituit dintr-o Honda veche de 11 ani şi un Land Rover din 2009. Soţia preşedintelui CJ, Sabina, şi-a reevaluat bijuteriile deţinute la 24.000 euro, faţă de 23.500 euro în declaraţia de avere aferentă anului 2013. Şi fetiţa a fost trecută în declaraţia de avere, cu bijuterii primite la botez în valoare de 1.000 de euro. De altfel, darurile primite de Sofia Maria la botez s-au ridicat la o valoare totală de 49.800 euro şi 181.200 lei. Aceasta, în timp ce indemnizaţia încasată de preşedintele CJ s-a ridicat la 67.700 lei, iar veniturile soţiei, la 43.000 lei. În declaraţia datată din greşeală “2045”, Adomniţei a declarat conturi bancare de 115.000 lei, 8.100 euro şi 6.250 dolari.

Lupu şi Chirilă se menţin la aceleaşi cote

Înlocuitorul temporar al lui Adomniţei la conducerea CJ, preşedintele interimar Victorel Lupu, a completat rubricile declaraţiei de avere cu aproximativ aceleaşi informaţii ca şi anii trecuţi. Lupu este proprietarul a 3.382 mp de teren în Iaşi şi a unei cote de 50% din 1,6 ha de teren intravilan în Mogoşeşti, din alte 1,6 ha de teren agricol şi dintr-o casă de 114 mp în aceaşi comună. În Iaşi, Lupu deţine o vilă de 285 mp, construită pe când era director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Un Ford Focus din 2007 completează averea lui Lupu. Acesta deţine conturi de 78.000 lei şi acţiuni la şase firme. Până în 2029, el este garant pentru un credit de 33.000 euro, contractat în 2011. Împreună cu soţia şi incluzând banii primiţi ca dividende, Lupu a câştigat anul trecut aproximativ 120.000 lei.

După suspendarea din funcţie a preşedintelui CJ şi înlocuirea lui cu Victorel Lupu, acesta la rândul său a fost înlocuit cu Victor Chirilă. Nici acesta nu a operat modificări în declaraţia de avere faţă de anii trecuţi. Împreună cu familia, Chirilă deţine patru terenuri intravilane în Bârnova şi Soleşti-Vaslui, în suprafaţă totală de 1,45 ha şi 0,9 ha de teren agricol în Tomeşti. Un apartament de 69 mp în Iaşi şi o casă de 121 mp în Soleşti completează “zestrea” vicelui CJ, împreună cu un Opel Corsa din 2007. Familia Chirilă a declarat pe anul trecut venituri de doar 31.400 lei.

Cristian Stanciu a vândut o casă pe strada Palat

Declaraţia de avere a celui de-al doilea vicepreşedinte al CJ, Alin Aivănoaei, este aproape goală. Aivănoaei nu are terenuri, maşini, conturi sau datorii, ci doar un apartament de 50 mp. Veniturile totale ale vicelui CJ s-au ridicat anul trecut la 50.000 lei, iar cele ale soţiei, la 32.000 lei.

Liderul consilierilor judeţeni social-democraţi, Cristian Stanciu, este unul dintre cei mai înstăriţi membri ai CJ. Acesta şi-a rotunjit semnificativ averea în cursul anului trecut. Astfel, la un teren de 211 mp în Iaşi şi altul de 6.350 mp în satul Corjăuţi, din judeţul Botoşani, anul trecut, Stanciu a adăugat şi un hectar de pădure la Bârnova. Stanciu deţine o casă de 158 mp şi una de 80 mp în Iaşi. Consilierul a vândut anul trecut un teren şi o casă pe strada Palat contra sumei totale de 287.000 lei. Conturile bancare deţinute de Stanciu se ridică la 19.700 euro, 1.600 de dolari şi 196.000 lei. Cea mai mare parte a sumelor în lei, respectiv 187.000 lei, au fost depuse la bancă anul trecut. Liderul consilierilor PSD declară în acelaşi timp şi datorii de 172.000 lei. Veniturile declarate de Stanciu pe anul trecut s-au ridicat la 20.500 lei, provenind din conducerea Fundaţiei Ecologice Green şi din indemnizaţia de consilier. În schimb, soţia sa a câştigat pe parcursul anului 91.000 lei. Fundaţia a înregistrat o activitate semnificativă în ultimii ani. Anul trecut a fost finalizat un contract POSDRU în valoare de 1,6 milioane lei, având în derulare un altul, în valoare de 3,5 milioane lei. Tot FEG a derulat sau a demarat proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 500.000 de euro, iar FEG Education derulează contracte de prestări servicii sau de formare profesională în valoare de aproape 800.000 lei.

Liderului consilierilor PNL din CJ, Eduard Boz, i s-ar potrivi mai bine eticheta de social-democrat. Acesta şi-a cumpărat anul trecut 186 mp de teren în Miroslava, aceasta fiind singura sa proprietate imobiliară. Boz nu are nici casă, nici maşină şi nici conturi bancare. În schimb, are datorii de 25.000 lei. Veniturile avocatului Eduard Boz s-au ridicat anul trecut la 41.500 lei, iar cele ale soţiei, la 16.000 lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.