Fetiţa opărită cu ciorbă pe 40% din suprafaţa corpului rămâne la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fetiţa opărită cu ciorbă pe 40% din suprafaţa corpului rămâne la Iaşi

GALERIE
fetita oparita cu ciorba Iasi
  • fetita oparita cu ciorba Iasi
- +

Fetiţa în vârstă de aproape doi ani care a fost adusă săptămâna trecută de la Huşi la Iaşi după ce s-a opărit cu ciorbă pe 40% din corp va rămâne pentru tratament la Spitalul de Copii "Sf. Maria". A fost detubată şi respiră spontan din cursul dimineţii de duminică, iar medicii susţin că momentan evoluţia este una bună, însă nu se ştie exact cum va progresa.

"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sub tratamentul maximal instituit şi sper să continuăm în acelaşi trend ascendent. Hopul pentru acest copil nu este trecut, arsura de 40% o încadrează în categoria de «mare ars». Ne bucurăm de evoluţia aceasta bună la început, însă lucrurile pot denatura, pot lua orice turnură şi o menţinem în Terapie Intensivă cu toate terapiile necesare", a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii. Cazul rămâne să fie tratat la Iaşi, momentan nefiind în discuţie posibilitatea transferului la Bucureşti. Alături de fetiţă în spital se află şi mama acesteia care a fost de acord cu decizia medicilor de a fi tratată la Spitalul "Sf. Maria".

"Din punct de vedere al terapiilor instituite din partea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi al managementului de Terapie Intensivă, considerăm că nu suntem depăşiţi, din contră starea fetiţei este foarte bună şi credem că este în avantajul ei să continue tratamentul la Iaşi. I s-au explicat mamei toate posibilităţile terapeutice şi mama doreşte să rămână aici, astfel încât este datoria noastră ca medici să asigurăm acest lucru", a mai explicat dr. Lavinia Ionescu.

În perioada următoare vor urma mai multe intervenţii chirurgicale, precum şi înlocuirea acelor pansamente cu presiune negativă. Medicii sunt de părere că un alt avantaj este reprezentat de faptul că fetiţa este internată în partea renovată a spitalului, unde încărcătura bacteriană este mai mică în comparaţie cu alte zone. "Copiii au o capacitate de regenerare extraordinară şi eforturile noastre sunt susţinute de acest lucru, de faptul că mama este alături de copil şi cel mai bine copiii se vindecă alături de părinţi", a completat medicul ieşean. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.