anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

La Centrul pentru copii şi tineri "Don Bosco" din Iaşi, ”Ziua Recoltei” a fost sărbătorită în ultima zi din octombrie

FideliaCasa ajuta copiii nevoiasi de la Centrul de tineret "Don Bosco"

GALERIE
DSC_0178DSC_0004DSC_0007DSC_0050DSC_0051DSC_0059DSC_0070DSC_0082DSC_0089DSC_0100DSC_0102DSC_0103DSC_0125DSC_0139DSC_0167
 • DSC_0178
 • DSC_0004
 • DSC_0007
 • DSC_0050
 • DSC_0051
 • DSC_0059
 • DSC_0070
 • DSC_0082
 • DSC_0089
 • DSC_0100
 • DSC_0102
 • DSC_0103
 • DSC_0125
 • DSC_0139
 • DSC_0167
- +

Dacă majoritatea oamenilor îşi amintesc de ”cei mai trişti ca noi” în ajun de Paşte sau de Crăciun, echipa FideliaCasa a vrut să bucure sufletele celor 25 de copii de la Centrul pentru copii şi tineri "Don Bosco" în ultima zi din octombrie.


Când vrei cu adevărat să aduci bucurie unor copii cu care soarta nu a fost prea generoasă, totul pare a merge strună. Cei de la FideliaCasa au venit cu ideea de a face o bucurie, au căutat un destinatar şi l-au găsit.

În acest centru de care vorbim îşi petrec după amiezele 25 de copii proveniţi din familii defavorizate, copii cu vârste între 7 şi 12 ani, elevi în clasele I - IV. Aceştia merg la şcoli de cartier dimineaţa, vin la acest centru la masă şi apoi sunt supravegheaţi şi ajutaţi să-şi facă temele. După teme, până când merg acasă (însoţiţi de rude sau singuri), ei desfăşoară foarte multe activiţăti suplimentare sub atenta supraveghere a unei fiinţe minunate, Mihaela Hurduc, coordonator al Centrului pentru copii şi tineri ”Don Bosco”.

FideliaCasa s-a mobilizat şi, împreună cu Mihaela, au pregătit multe surprize celor 25 de copii. Luni, de la ora 15:00 au adus toamna în una din sălile de curs, au pregătit 5 mese cu diverse materiale  pe care copii le-au folosit la realizarea unor jocuri interactive şi alte 2 mese cu bunătăţi pentru cei mici.

Fiecare dintre cele 5 echipe de copii au avut ajutoare serioase constituite din agenţi imobiliari de la FideliaCasa, cu ajutorul cărora au dus la bun sfârşit cele 3 jocuri, desfăşurate pe parcursul a 3 ore. Cel mai frumos joc a fost cu certitudine „Construcţia unei case” - un exerciţiu de creativitate, îndemânare şi comunicare în cadrul căruia s-au legat multe prietenii adult-copil.

La sfârşitul acţiunii copiii au primit cadouri şi au făcut fotografii cu noii lor prieteni de la FideliaCasa.

Cu certitudine, pentru FideliaCasa, acest eveniment este primul dintr-un lung şir de colaborări viitoare cu Centru pentru copii şi tineret "Don Bosco". Pentru că ei îşi doresc din suflet să-i ajute pe cei mici să facă … ”Un pas în viaţă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.