anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

La Centrul pentru copii şi tineri "Don Bosco" din Iaşi, ”Ziua Recoltei” a fost sărbătorită în ultima zi din octombrie

FideliaCasa ajuta copiii nevoiasi de la Centrul de tineret "Don Bosco"

GALERIE
DSC_0178DSC_0004DSC_0007DSC_0050DSC_0051DSC_0059DSC_0070DSC_0082DSC_0089DSC_0100DSC_0102DSC_0103DSC_0125DSC_0139DSC_0167
 • DSC_0178
 • DSC_0004
 • DSC_0007
 • DSC_0050
 • DSC_0051
 • DSC_0059
 • DSC_0070
 • DSC_0082
 • DSC_0089
 • DSC_0100
 • DSC_0102
 • DSC_0103
 • DSC_0125
 • DSC_0139
 • DSC_0167
- +

Dacă majoritatea oamenilor îşi amintesc de ”cei mai trişti ca noi” în ajun de Paşte sau de Crăciun, echipa FideliaCasa a vrut să bucure sufletele celor 25 de copii de la Centrul pentru copii şi tineri "Don Bosco" în ultima zi din octombrie.


Când vrei cu adevărat să aduci bucurie unor copii cu care soarta nu a fost prea generoasă, totul pare a merge strună. Cei de la FideliaCasa au venit cu ideea de a face o bucurie, au căutat un destinatar şi l-au găsit.

În acest centru de care vorbim îşi petrec după amiezele 25 de copii proveniţi din familii defavorizate, copii cu vârste între 7 şi 12 ani, elevi în clasele I - IV. Aceştia merg la şcoli de cartier dimineaţa, vin la acest centru la masă şi apoi sunt supravegheaţi şi ajutaţi să-şi facă temele. După teme, până când merg acasă (însoţiţi de rude sau singuri), ei desfăşoară foarte multe activiţăti suplimentare sub atenta supraveghere a unei fiinţe minunate, Mihaela Hurduc, coordonator al Centrului pentru copii şi tineri ”Don Bosco”.

FideliaCasa s-a mobilizat şi, împreună cu Mihaela, au pregătit multe surprize celor 25 de copii. Luni, de la ora 15:00 au adus toamna în una din sălile de curs, au pregătit 5 mese cu diverse materiale  pe care copii le-au folosit la realizarea unor jocuri interactive şi alte 2 mese cu bunătăţi pentru cei mici.

Fiecare dintre cele 5 echipe de copii au avut ajutoare serioase constituite din agenţi imobiliari de la FideliaCasa, cu ajutorul cărora au dus la bun sfârşit cele 3 jocuri, desfăşurate pe parcursul a 3 ore. Cel mai frumos joc a fost cu certitudine „Construcţia unei case” - un exerciţiu de creativitate, îndemânare şi comunicare în cadrul căruia s-au legat multe prietenii adult-copil.

La sfârşitul acţiunii copiii au primit cadouri şi au făcut fotografii cu noii lor prieteni de la FideliaCasa.

Cu certitudine, pentru FideliaCasa, acest eveniment este primul dintr-un lung şir de colaborări viitoare cu Centru pentru copii şi tineret "Don Bosco". Pentru că ei îşi doresc din suflet să-i ajute pe cei mici să facă … ”Un pas în viaţă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.