FIE: „Regina pianului“ concertează diseară în Centru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FIE: „Regina pianului“ concertează diseară în Centru

GALERIE
Alexandra Dariescu
  • Alexandra Dariescu
- +

Cunoscuta artistă originară din Iaşi Alexandra Dăriescu va concerta în faţa Palatului alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iaşi şi Corul academic „Gavriil Musicescu“.

Pianista Alexandra Dăriescu va susţine un concert astăzi, la ora 19,30, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). Spectacolul va avea loc pe scena din faţa Palatului Culturii. Po­trivit reprezentanţilor municipalităţii, artista de 30 de ani va cânta alături de Orchestra Filar­monicii de Stat „Moldova“ Iaşi şi Corul academic „Gavriil Mu­si­cescu“. Într-un comunicat al organizatorilor se precizează că, în anul 2013, Alexandra Daries­cu a devenit prima pianistă din România care a concertat la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. „Alexandra este celebrată de public şi critici peste tot în lume, având în discografie trei CD-uri înregistrate solo şi două cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra şi respectiv cu Royal Liverpool Philhar­monic Or­chestra. Cea mai tânără muziciană distinsă cu Medalia Custodele Coroanei, Alexandra este «Am­basador Special al României», deţinând paşaport diplomatic şi concertând în întreaga Europă, America de Sud, America de Nord, Africa de Sud şi Asia“, se arată într-un comunicat al FIE. Alexandra s-a născut la Iaşi şi a început studiul pianului la vârsta de 7 ani, cu Mihaela Constantin şi Cornelia Apostol.

Patru zile de restricţii de circulaţie

Comisia de circulaţie a mu­nicipalităţii a decis ieri o serie de restricţii în contextul organizării concertelor din cadrul FIE. Astfel, pentru buna desfăşurare a concertelor organizate în perioada 24 - 28 mai pe esplanada Palatului Culturii, circulaţia auto va fi restricţionată pe bd. Anas­tasie Panu, strada Palat şi strada Palas, în funcţie de necesităţi, în zilele de 24, 25, 26 şi 28 mai, între orele 9.00 şi 15.00 şi, respectiv, 17.30 şi 24.00. În intervalele orare menţionate circulaţia rutieră va fi închisă pe str. Palat, de la sediul BCR până la Palatul Culturii, traficul urmând să fie direcţionat de către poliţiştii rutieri pe str. Sf. Lazăr. De asemenea, în zilele menţionate, între orele 15.00 şi 17.30, se va circula normal pe bd. Anas­tasie Panu. „Precizăm că doar în ziua de 24 mai restricţiile de circulaţie vor începe la ora 7.00. În cursul zilei de sâmbătă, 27 mai, circulaţia rutieră va fi restricţionată complet între orele 9.00 şi 24.00“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Pri­măriei, Sebastian Buraga. Sâm­bătă va avea loc cel mai aştept concert al FIE, şi anume spectacolul pregătit de unul dintre cei mai apreciaţi violonişti inter­naţionali, Nigel Kennedy. Purtătorul de cuvânt al Primăriei a mai spus că, până pe 29 mai, circulaţia rutieră va fi închisă pe tronsonul cuprins între liniile de tramvai din faţa Palatului Culturii şi bd. Anastasie Panu, în zona respectivă fiind montată scena FIE.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.