Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FIE Iaşi: „Scripcarul pe acoperiş“ încheie festivalul. VEZI FOTO de la Clasic 300

GALERIE
clasic 300Scripcarul-pe-acoperis
  • clasic 300
  • Scripcarul-pe-acoperis
- +

Timp de zece zile, în Iaşi s-a respirat cu siguranţă aerul unei adevărate capitale culturale a ţării. Sărbătoarea culturală prilejuită de prima ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei se încheie astăzi, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. După 10 zile pline de manifestări prin care s-au celebrat teatrul, muzica, dansul, artele vizuale, cartea şi educaţia, ieşenii sunt aşteptaţi diseară să vizioneze „Scripcarul pe acoperiş", cel mai popular musical produs în România. Reprezentaţia va fi oferită de Teatrul „Regina Maria“ din Oradea, începând cu ora 19, pe scenă urcând peste 60 de artişti care vor cânta şi dansa acompaniaţi de celebra orchestră Hakeshet Klezmer, condusă de Ari Nagy Sandor. Spectacolul care a obţinut în 2012 două nominalizări la premiile UNITER şi două distincţii la Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER ar fi trebuit să încheie aseară ampla manifestare ieşeană. Din cauza ploii însă, Gala „Clasic 300“ nu a mai putut avea loc sâmbătă seara, fiind reprogramată pentru aseară, iar din respect pentru cei care şi-au achiziţionat bilete şi la spectacolul „Scripcarul pe acoperiş", organizatorii au decis să-l reprogrameze şi pe acesta din urmă, decalându-se astfel cu o zi închiderea festivalului.

Un regal de muzică clasică, aseară la Polivalentă. VEZI GALERIA FOTO

Aşteptatul regal de muzică clasică, ce ar fi trebuit să fie susţinut sâmbătă în Piaţa Palatului Culturii, a fost reprogramat din cauza ploii, tot de la ora 20, însă la Sala Polivalentă. Organizatorii nu au anunţat din timp modificarea, astfel că, sâmbătă seara, câteva zeci de ieşeni au venit prin ploaie la faţa locului, începând cu ora 19, cum se solicitase, pentru a vedea dacă se va mai desfăşura evenimentul. Asaltaţi de întrebări, agenţii de pază, singurii prezenţi la porţile de acces, nu au ştiut ce să le răspundă oamenilor, rugându-i doar să mai aştepte în ploaie, până la primirea unui anunţ din partea organizatorilor. Anunţul reprogramării spectacolului a fost făcut însă abia în ultimul moment, când ar fi trebuit să înceapă, de către câteva tinere din „staff-ul“ FIE. Iar un comunicat prin care să se menţioneze prezentarea cu o zi mai târziu a musicalului „Scripcarul pe acoperiş„ a fost remis presei abia după ora 22.

Invitaţii de marcă ai Galei „Clasic 300“ au încântat însă ieşenii şi la Sala Polivalentă, în ciuda căldurii, a aerului oarecum închis şi a acusticii deficitare, interpretând pagini muzicale celebre alături de orchestra simfonică a Filarmonicii, care l-a avut la pupitru pe reputatul dirijor Vlad Conta. Mezzo-soprana Viorica Cortez, soprana Elena Moşuc, tenorul Călin Brătescu şi violonistul Remus Azoiţei, cu toţii mari nume ale vieţii artistice contemporane, s-au aflat pentru prima dată pe aceeaşi scenă, în oraşul unde s-au născut sau format.

Înaintea spectacolului, Inspectoratul Judeţean Şcolar şi universităţile de stat ieşene au acordat câte cinci diplome de excelenţă elevilor şi studenţilor merituoşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri