anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Comunicat de presă (P)

Fiecare cetățean are dreptul la un aer sănătos! (P)

GALERIE
Aer
  • Aer
- +

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat la conferința despre calitatea aerului, organizată de Ambasada Sustenabilității în România, că statul va investi în creșterea numărului de stații de monitorizare a calității aerului și va implementa și noi programe pentru a verifica și îmbunătăți calitatea aerului în orașele sufocate de poluare:

”La preluarea mandatului de ministru am deschis, poate, cutia Pandorei, dar cineva trebuia să acționeze!

Când vorbim despre sănătatea și viața oamenilor există o singură regulă: prioritate zero!

Mă preocupă foarte mult să avem cât mai mult oxigen și aer curat în orașele sufocate de poluare.

Este pentru prima oară în România când o echipă ministerială a decis să transparentizeze datele legate de calitatea aerului din țara noastră și dincolo de discuții am decis să îi împingem de la spate pe cei care trebuiau să acționeze concret în favoarea populației, dar au tratat cu lejeritate problemele poluării și a calității aerului din România.

Fiecare cetățean are dreptul la un aer sănătos și fiecare român are dreptul să știe ce aer respiră în localitatea lui.

Doar transparentizând datele putem cu adevărat să mobilizăm autoritățile publice și operatorii economici să se conformeze normelor de mediu și să își coreleze activitatea cu agenda publică a cetățeanului!

Lucrăm la un proiect care va schimba cu 180 de grade abordarea în România a calității aerului: PROGNOZA CALITĂȚII AERULUI.

Având două coordonate principale: prognoza meteo, pentru deplasarea curenților de aer și o bază cu principalele surse și poluanți, acest mecanism, asemenea prognozei meteo, va putea prezice calitatea aerului pe care îl respirăm și totodată să avem în timp real alerte de mediu, pentru a putea interveni acolo unde situația o impune.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.