Fiecare facultate de la Universitatea „Cuza“ decide cum ţine cursurile şi seminariile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fiecare facultate de la Universitatea „Cuza“ decide cum ţine cursurile şi seminariile

GALERIE
student online
  • student online
- +

Singura specializare unde toate activităţile didactice se vor face faţă în faţă este Teologia Romano-Catolică Pastorală.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a luat, într-un final, decizia cu privire la felul în care se vor întoarce studenţii la cursuri în noul an universitar 2020 - 2021. Modalitatea aleasă este însă una ciudată, comparativ cu exemplele de la universităţile din Iaşi care au luat deja decizia în acest sens. Practic, la UAIC, hotărârea cu privire la felul în care se vor desfăşura cursurile, laboratoarele şi seminariile a fost luată de Senat, după ce a fost înaintată de Consiliul de Administraţie, însă fiecare facultate a luat propria decizie cu privire la cum se vor organiza cursurile.

Asta înseamnă că, practic, sunt unele facultăţi precum cea de Litere, unde s-a luat decizia ca toate activităţile să se desfăşoare exclusiv online, fiind notorie lipsa de săli a uneia dintre cele mai mari facultăţi a UAIC, în timp ce la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, unde sunt şi puţini studenţi, toate cursurile să se desfăşoare faţă în faţă, cu prezenţa fizică a studenţilor. De altfel, UAIC a şi terminat în mare procesul de cazare, studenţii venind la Iaşi şi cazându-se fără a şti dacă vor face orele online sau nu.

„La studiile de licenţă şi master, unele facultăţi vor desfăşura exclusiv faţă în faţă anumite activităţi, precum seminariile, lucrările practice, aplicaţiile pe teren, activităţile de tutoriat, consultaţiile, laboratoarele, examenele, practica de specialitate sau îndrumarea tezei de licenţă şi disertaţie. În cazul studiilor doctorale, vor avea loc faţă în faţă activităţi precum susţinerea rapoartelor de cercetare, îndrumarea tezei, sau cursurile şi seminariile. Singura specializare la care toate activităţile didactice vor avea loc în sistem clasic, faţă în faţă, este Teologie Romano-Catolică Pastorală, din cadrul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică“, au transmis reprezentanţii universităţii.

Într-un centralizator care nu explică foarte clar cum se vor desfăşura orele, lucru aspru criticat de studenţi pe reţelele de socializare, situaţia este precizată pentru fiecare facultate în parte. Facultatea de Biologie va face cursurile şi seminariile online, iar studenţii vor veni la facultate pentru lucrări practice şi pentru „aplicaţii pe teren“. La Facultatea de Chimie, centralizatorul nu lămureşte foarte mult lucrurile, părând la o primă vedere că doar cursurile vor fi online, restul activităţilor faţă în faţă. La Drept, doar seminariile de la disciplinele obligatorii se vor desfăşura faţă în faţă şi examenele, în rest toată activitatea este online sau în regim mixt, fără a se specifica cum anume va fi regimul respectiv. La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, profesorii vor veni să ţină toate cursurile şi seminariile din sălile de curs, ele fiind filmate în timp real şi transmise studenţilor, care îi vor urmări online. Doar activităţile de tutoriat şi consultaţiile se dau faţă în faţă. Un exemplu este Facultate de Istorie, care a anunţat că va susţine cursurile online şi seminariile faţă în faţă, în săli care permit respectarea unei distanţări fizice, în timp ce Facultatea de Informatică are un regim aparte. Aceasta propune un scenariu mixt cu majoritatea activităţilor online, dar vor fi şi activităţi cu prezenţa studenţilor la facultate.

„Un număr redus de discipline vor necesita ca o parte dintre activităţile de seminar/laborator să se desfăşoare faţă în faţă. Studenţii care nu pot participa la activităţile on-line din diverse motive (acces precar la internet, care nu au calculator performant, etc.) vor putea participa la activităţile on-line din cadrul laboratoarelor Facultăţii de Informatică. O parte dintre examene vor fi on-site.Tutoriat, mentorat, consultaţii în primul rând pentru studenţii de anul 1 (licenţă şi master) se vor desfăşura pe grupe în cadrul facultăţii“, au transmis reprezentanţii facultăţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.