Fii student la TUIASI! Vino să inovăm împreună!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Fii student la TUIASI! Vino să inovăm împreună!

GALERIE
foto-2foto-1-advertorial
  • foto-2
  • foto-1-advertorial
- +

Ştiinţa nu este accesibilă doar celor iniţiaţi; îi caută în permanenţă pe cei care au curajul şi îndrăzneala să caute noutatea. Să cerceteze, să descopere.


Absolvenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au devenit, cu timpul, ambasadori ai ştiinţei în toată lumea. Porţile unei noi generaţi de ingineri ai viitorului se deschid iarăşi în această vară, de pe 10 pe 31 iulie, iar TUIASI îi aşteaptă cu un sistem de admitere modern, dinamic, făcut pentru confortul celor care îndrăznesc să-i calce pragul.

Trei motive pentru care înscrierea la TUIASI e mai comodă decât cea de la majoritatea universităţilor din ţară:
-    plăteşti o singură taxă de înscriere şi dosarul tău ajunge la toate facultăţile TUIASI care te interesează;
-    TU alegi ce urmează să studiezi în funcţie de ce te interesează şi de locurile disponibile la buget sau la taxă;
-    te înscrii de acasă, din faţa calculatorului, alegi specializările singur sau consultându-te cu familia şi prietenii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a modificat complet structura admiterii de vară în anul universitar 2017 - 2018 pentru a veni în sprijinul viitorilor studenţi. Acum, admiterea a fost concepută cu o structură arborescentă, dinamică, care dă posibilitatea absolvenţilor de liceu să se înscrie la toate facultăţile cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere.

Spre exemplu, un candidat care vrea să se înscrie la Facultatea de Mecanică poate să îşi depună dosarul având primele opţiuni specializările acestei facultăţi. În acelaşi timp, dacă este interesat şi de cursurile Facultăţii de Construcţii de Instalaţii sau ale Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, poate trece toate specializările acestora, în ordinea în care îl interesează, pe fişa de înscriere.

Sistemul va analiza fişa depusă de absolvent şi îl va încadra la prima specializare, în rândul preferinţelor sale, unde are media de la bacalaureat suficient de mare încât să poată ocupa o poziţie. Dacă însă prima poziţie este un loc la taxă, iar candidatul ar prefera următorul program de studiu unde s-a încadrat pe un loc la buget, poate face această opţiune când confirmă locul, după terminarea perioadei de înscriere.

Diferenţa faţă de sistemul de admitere standard este aceea că, pentru a putea să fie luat în calcul pentru un loc la buget la un număr de şase facultăţi, spre exemplu, un candidat trebuia să depună şase dosare şi să plătească şase taxe de înscriere, peste 1.000 de lei în total. Acum, cu doar o singură taxă plătită, el intră în calcul la toate facultăţile TUIASI de care este interesat, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură şi a celei de Automatică şi Calculatoare, care organizează propriile concursuri de admitere. Însă şi studenţii care dau aceste concursuri, dacă nu reuşesc să intre la cele două facultăţi sau dacă intră la taxă şi îşi doresc un loc la buget la un alt program de studiu oferit de TUIASI, pot alege mai multe specializări, de la mai multe facultăţi.

Iar sistemul informatic creat de către specialiştii TUIASI va fi dinamic, toate modificările create de alegerile studenţilor realizându-se în timp real.Cei care nu au timp sau nu vor să facă un drum lung până la Iaşi pentru a completa formularele necesare admiterii pot să o facă de pe propriul calculator, de acasă, în linişte, fiindcă TUIASI le oferă şi în acest an celor care vor să devină ingineri ieşeni posibilitatea să se înscrie online. Vor veni la Iaşi doar în momentul confirmării locului pentru a depune documentele în original la secretariat.

Îndrăzneşte! Vino la TUIASI să inovăm împreună!

www.tuiasi.ro/admitere
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.