Fii student la TUIASI! Vino să inovăm împreună!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Advertorial

Fii student la TUIASI! Vino să inovăm împreună!

GALERIE
foto-2foto-1-advertorial
  • foto-2
  • foto-1-advertorial
- +

Ştiinţa nu este accesibilă doar celor iniţiaţi; îi caută în permanenţă pe cei care au curajul şi îndrăzneala să caute noutatea. Să cerceteze, să descopere.


Absolvenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au devenit, cu timpul, ambasadori ai ştiinţei în toată lumea. Porţile unei noi generaţi de ingineri ai viitorului se deschid iarăşi în această vară, de pe 10 pe 31 iulie, iar TUIASI îi aşteaptă cu un sistem de admitere modern, dinamic, făcut pentru confortul celor care îndrăznesc să-i calce pragul.

Trei motive pentru care înscrierea la TUIASI e mai comodă decât cea de la majoritatea universităţilor din ţară:
-    plăteşti o singură taxă de înscriere şi dosarul tău ajunge la toate facultăţile TUIASI care te interesează;
-    TU alegi ce urmează să studiezi în funcţie de ce te interesează şi de locurile disponibile la buget sau la taxă;
-    te înscrii de acasă, din faţa calculatorului, alegi specializările singur sau consultându-te cu familia şi prietenii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a modificat complet structura admiterii de vară în anul universitar 2017 - 2018 pentru a veni în sprijinul viitorilor studenţi. Acum, admiterea a fost concepută cu o structură arborescentă, dinamică, care dă posibilitatea absolvenţilor de liceu să se înscrie la toate facultăţile cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere.

Spre exemplu, un candidat care vrea să se înscrie la Facultatea de Mecanică poate să îşi depună dosarul având primele opţiuni specializările acestei facultăţi. În acelaşi timp, dacă este interesat şi de cursurile Facultăţii de Construcţii de Instalaţii sau ale Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, poate trece toate specializările acestora, în ordinea în care îl interesează, pe fişa de înscriere.

Sistemul va analiza fişa depusă de absolvent şi îl va încadra la prima specializare, în rândul preferinţelor sale, unde are media de la bacalaureat suficient de mare încât să poată ocupa o poziţie. Dacă însă prima poziţie este un loc la taxă, iar candidatul ar prefera următorul program de studiu unde s-a încadrat pe un loc la buget, poate face această opţiune când confirmă locul, după terminarea perioadei de înscriere.

Diferenţa faţă de sistemul de admitere standard este aceea că, pentru a putea să fie luat în calcul pentru un loc la buget la un număr de şase facultăţi, spre exemplu, un candidat trebuia să depună şase dosare şi să plătească şase taxe de înscriere, peste 1.000 de lei în total. Acum, cu doar o singură taxă plătită, el intră în calcul la toate facultăţile TUIASI de care este interesat, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură şi a celei de Automatică şi Calculatoare, care organizează propriile concursuri de admitere. Însă şi studenţii care dau aceste concursuri, dacă nu reuşesc să intre la cele două facultăţi sau dacă intră la taxă şi îşi doresc un loc la buget la un alt program de studiu oferit de TUIASI, pot alege mai multe specializări, de la mai multe facultăţi.

Iar sistemul informatic creat de către specialiştii TUIASI va fi dinamic, toate modificările create de alegerile studenţilor realizându-se în timp real.Cei care nu au timp sau nu vor să facă un drum lung până la Iaşi pentru a completa formularele necesare admiterii pot să o facă de pe propriul calculator, de acasă, în linişte, fiindcă TUIASI le oferă şi în acest an celor care vor să devină ingineri ieşeni posibilitatea să se înscrie online. Vor veni la Iaşi doar în momentul confirmării locului pentru a depune documentele în original la secretariat.

Îndrăzneşte! Vino la TUIASI să inovăm împreună!

www.tuiasi.ro/admitere
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.