anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Advertorial

Fii student la TUIASI! Vino să inovăm împreună!

GALERIE
foto-2foto-1-advertorial
 • foto-2
 • foto-1-advertorial
- +

Ştiinţa nu este accesibilă doar celor iniţiaţi; îi caută în permanenţă pe cei care au curajul şi îndrăzneala să caute noutatea. Să cerceteze, să descopere.


Absolvenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au devenit, cu timpul, ambasadori ai ştiinţei în toată lumea. Porţile unei noi generaţi de ingineri ai viitorului se deschid iarăşi în această vară, de pe 10 pe 31 iulie, iar TUIASI îi aşteaptă cu un sistem de admitere modern, dinamic, făcut pentru confortul celor care îndrăznesc să-i calce pragul.

Trei motive pentru care înscrierea la TUIASI e mai comodă decât cea de la majoritatea universităţilor din ţară:
-    plăteşti o singură taxă de înscriere şi dosarul tău ajunge la toate facultăţile TUIASI care te interesează;
-    TU alegi ce urmează să studiezi în funcţie de ce te interesează şi de locurile disponibile la buget sau la taxă;
-    te înscrii de acasă, din faţa calculatorului, alegi specializările singur sau consultându-te cu familia şi prietenii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a modificat complet structura admiterii de vară în anul universitar 2017 - 2018 pentru a veni în sprijinul viitorilor studenţi. Acum, admiterea a fost concepută cu o structură arborescentă, dinamică, care dă posibilitatea absolvenţilor de liceu să se înscrie la toate facultăţile cu un singur dosar şi o singură taxă de admitere.

Spre exemplu, un candidat care vrea să se înscrie la Facultatea de Mecanică poate să îşi depună dosarul având primele opţiuni specializările acestei facultăţi. În acelaşi timp, dacă este interesat şi de cursurile Facultăţii de Construcţii de Instalaţii sau ale Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, poate trece toate specializările acestora, în ordinea în care îl interesează, pe fişa de înscriere.

Sistemul va analiza fişa depusă de absolvent şi îl va încadra la prima specializare, în rândul preferinţelor sale, unde are media de la bacalaureat suficient de mare încât să poată ocupa o poziţie. Dacă însă prima poziţie este un loc la taxă, iar candidatul ar prefera următorul program de studiu unde s-a încadrat pe un loc la buget, poate face această opţiune când confirmă locul, după terminarea perioadei de înscriere.

Diferenţa faţă de sistemul de admitere standard este aceea că, pentru a putea să fie luat în calcul pentru un loc la buget la un număr de şase facultăţi, spre exemplu, un candidat trebuia să depună şase dosare şi să plătească şase taxe de înscriere, peste 1.000 de lei în total. Acum, cu doar o singură taxă plătită, el intră în calcul la toate facultăţile TUIASI de care este interesat, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură şi a celei de Automatică şi Calculatoare, care organizează propriile concursuri de admitere. Însă şi studenţii care dau aceste concursuri, dacă nu reuşesc să intre la cele două facultăţi sau dacă intră la taxă şi îşi doresc un loc la buget la un alt program de studiu oferit de TUIASI, pot alege mai multe specializări, de la mai multe facultăţi.

Iar sistemul informatic creat de către specialiştii TUIASI va fi dinamic, toate modificările create de alegerile studenţilor realizându-se în timp real.Cei care nu au timp sau nu vor să facă un drum lung până la Iaşi pentru a completa formularele necesare admiterii pot să o facă de pe propriul calculator, de acasă, în linişte, fiindcă TUIASI le oferă şi în acest an celor care vor să devină ingineri ieşeni posibilitatea să se înscrie online. Vor veni la Iaşi doar în momentul confirmării locului pentru a depune documentele în original la secretariat.

Îndrăzneşte! Vino la TUIASI să inovăm împreună!

www.tuiasi.ro/admitere
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.