anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Fiica lui Steve Jobs, în exclusivitate la „Garantat 100%”

GALERIE
Lisa Brennan Jobs
 • Lisa Brennan Jobs
- +

Jurnalista şi scriitoarea Lisa Brennan Jobs, fiica cea mare a lui Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple, este invitata lui Cătălin Ştefănescu duminică, la emisiunea „Garantat 100%” difuzată de TVR 1. Ediţia „Garantat 100%” va fi difuzată de la ora 22.25.

Lisa Brennan Jobs s-a născut în 1978 şi e fiica cea mai mare a celebrului Steve Jobs, co-fondatorul Apple. Potrivit unor estimări din anul 2020, această companie valorează la ora actuală în jur de 2 trilioane de dolari.

Jurnalista şi scriitoarea vorbeşte cu sinceritate despre suferinţele unui copil care îşi dorea tatăl alături, despre lupta ei epuizantă pentru a câştiga afecţiunea propriului părinte, despre cum era Steve Jobs în viaţa de zi cu zi, dezvăluind în felul acesta o parte complet necunoscută, intimă, contrariantă, a unei personalităţi care a influenţat istoria contemporană a umanităţii.

Cititi si: Steve Jobs trăiește sau nu? O imagine virală a născut tot felul de conspirații

„Nu ştiu dacă mi se părea mie sau chiar era groaznic. Aşa că am scris o carte despre asta. Şi m-am întors în timp ca să-mi ţin companie mie însămi, la o vârstă foarte fragedă. Ca şi cum eu, scriitoarea, aş sta acum lângă fetiţa de atunci, care sunt tot eu însămi. Numai că fetiţa aceea nu mai e singură acum. Şi pot să înţeleg experienţa asta şi din perspectiva copilului care eram atunci, şi din cea a adultului", spune Lisa Jobs în dialogul cu Cătălin Ştefănescu.

Lisa Brennan-Jobs a publicat „Small Fry - O poveste de viaţă şi de familie”, carte apărută la editura Humanitas, în traducerea lui George Arion jr. „În general, e acreditată ideea că banii rezolvă lucrurile. Sigur, eu am trecut de un anumit nivel. Dar pentru mine a fost important să scriu cartea asta ca să înţeleg cu adevărat ce s-a întâmplat. Să nu mă simt nici victimă, nici infractor. Să nu-mi fie ruşine", spune invitata la „Garantat 100%".

Cartea Lisei e povestea emoţionantă a copilului unei celebrităţi de anvergură mondială, un copil care nu s-a bucurat multă vreme de atenţia sau de afecţiunea recunoscută a tatălui său. Mai mult decât atât, deşi testul de paternitate a dovedit fără posibilitate de dubiu că Steve Jobs este tatăl Lisei, vreme de câţiva ani buni ea nu a fost recunoscută ca fiică legitimă a acestuia.

Pe când Lisa avea doar 4 ani, revista Time a publicat un interviu în care, întrebat despre fiica sa, Steve Jobs a negat că el ar fi tatăl, afirmând că „28% din bărbaţii americani ar putea fi taţii acestui copil". În cele din urmă, Steve Jobs a recunoscut-o pe Lisa ca fiică legitimă, dându-i posibilitatea de a-i purta numele. Iar în anii care au urmat, cu suişuri şi coborâşuri, relaţia dintre tată şi fiică s-a consolidat, devenind în cele din urmă una foarte apropiată.

Cu toate acestea, ani buni, dacă era întrebat ce l-a determinat să numească LISA primul computer pe care l-a creat, Steve Jobs a declarat de fiecare dată că nu există nici o legătură între această denumire şi numele fiicei sale. După mulţi ani, la o cină la care participa şi Bono, solistul grupului U2, Steve Jobs a dat un răspuns diferit.

„Un lucru care m-a uimit a fost că, citindu-mi cartea, unii spun despre tatăl meu: Deci era rău, uneori!. Dar toată lumea ştie asta, se spune peste tot. Nu cred că am dezvăluit ceva nou despre el în privinţa asta. Singura diferenţă e că, văzând că această răutate s-a revărsat şi asupra unui copil, cei care nu credeau până acum că tatăl meu putea fi uneori rău au ajuns să creadă. Până acum poate nu erau dispuşi să creadă că putea fi răutăcios sau asta nici măcar nu conta pentru ei. Dar cine ştie ce contează de fapt? Viaţa privată şi cea publică sunt complet diferite”, a mai afirmat Lisa Jobs în interviu.

După întâlnirea cu scriitorul Mircea Cărtărescu, ediţie difuzată pe 21 martie, în noul sezon „Garantat 100%", vor fi invitaţi, între alţii, profesorul Oliver Jens Schmitt, personalitate a lumii academice europene, specializat în istorie sud-est europeană şi care a scris câteva cărţi despre istoria României. O altă ediţie „Garantat 100%" va fi dedicată poveştii Parcului Naţional Buila-Vânturariţa. Şi interpretul Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, va fi invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%", TVR 1.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.