anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Filarmonica ar putea ajunge în grija Consiliului Judeţean Iaşi

GALERIE
filarmonica
 • filarmonica
- +

După ce în 2008 clădirea a fost preluată de Ministerul Edu­caţiei, când ministru era chiar actualul şef al Consiliului Ju­deţean Iaşi, acum acelaşi CJ ar putea prelua Filarmonica de la minister. Preşedintele CJ, Cris­tian Adomniţei, şi-a afirmat intenţia de a solicita pre­darea de către Ministerul Edu­ca­ţiei a comodatului asupra Filarmo­nicii. Acest lucru ar permite CJ să investească în continuarea lucrărilor de consolidare a construcţiei. „Lucră­rile la Palatul Culturii se vor ter­mina în cu­rând, Teatrul Naţional la fel, sediul Primă­riei am văzut că intră în renovare, la Mitro­po­lie începe a doua etapă a consolidării. Filarmonica ră­mâ­ne ca o rană deschisă, ca o rană sângerândă, deşi este proiectul meu cel mai drag“, a declarat preşedintele CJ. Con­form acestuia, consolidarea corpului central al Filarmonicii ar urma să coste 3 milioane euro. Prelua­rea de către CJ a proiectului de consolidare este însă condiţio­nată de finalizarea lucrărilor la cele două corpuri de clădire si­tuate pe strada Stroescu, între strada Cuza Vodă şi Liceul de Artă „Octav Băncilă“. „Avem acordul de principiu de a trece comodatul pe CJ. Ar fi trebuit să avem deja lucrările terminate. Din păcate însă, nu se va întâmpla asta în actuala stare de lu­cruri“, a spus Adomniţei. Singura clădire din componenţa Filarmonicii a cărei consolidare a fost finalizată este Casa Balş, situată în faţa statuii lui Miron Costin. Casa Balş a fost inaugurată în oc­tombrie 2011, de fostul mi­nistru al Educaţiei Daniel Funeriu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.