anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Filiala liberală din Iaşi a decis, în unanimitate, susţinerea unui Guvern construit în jurul PNL, cu un premier liberal

GALERIE
PNL Iaşi
 • PNL Iaşi
- +

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi, întrunit sâmbătă, a adoptat în unanimitate rezoluţia de susţinere a unui guvern construit în jurul Partidului Naţional Liberal, cu un premier liberal şi având obiective precise şi asumate pentru stabilitate guvernamentală şi care să răspundă în mod real nevoilor comunităţilor locale, arată un comunicat de presă al organizaţiei.

Astfel, filiala judeţeană a PNL Iaşi, consideră că trebuie să primeze interesul naţional, al cetăţenilor, cu atât mai mult în această perioadă de grea încercare economică şi sanitară. 

„Proiectele Iaşului şi a regiunii de Nord-Est sunt cele care cântăresc cel mai mult în mandatul nostru. Autostrăzile A7 şi A8, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, noul stadion şi sala polivalentă, sediul nou pentru Operă, Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, marile proiecte de infrastructură până la cele de dezvoltare ale comunităţilor locale prin programul Anghel Saligny, acestea sunt şi rămân elementele care definesc limbajul filialei judeţene PNL Iaşi. PNL s-a angajat în găsirea celor mai bune soluţii pentru combaterea crizei sanitare şi economice provocate de pandemie, pentru plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru susţinerea mediului de afaceri şi pentru identificarea de programe guvernamentale de sprijinire a comunităţilor locale. Un guvern stabil creat în jurul PNL, cu un premier liberal şi o strategie guvernamentală îndreptată către nevoile reale ale cetăţenilor este soluţia cea mai bună pentru rezolvarea urgenţelor imediate ale României: revenirea economică şi depăşirea problemelor generate de pandemie”, conform sursei citate.

Prin urmare, prin votul unanim dat sâmbătă, filiala judeţeană a PNL Iaşi „aderă la opinia că nevoile reale ale cetăţenilor trebuie puse pe primul loc în negocierile cu partidele politice şi în procesul de vot care urmează a avea loc în Biroul Politic Naţional”.

„PNL rămâne un partid responsabil, făcând eforturi pentru a avea un Guvern votat cu atribuţii depline, care să traverseze cu bine România peste ameninţarea pandemică şi realizarea programelor de investiţii promise pentru dezvoltarea macroeconomică şi locală”, conchide sursa citată.

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.