anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Filiala PNL Iasi organizează cele mai ample evenimente dedicate împlinirii a 147 de ani de la înființarea PNL, dupa București (P)

GALERIE
Alexandru_Muraru
 • Alexandru_Muraru
- +

Începând de astăzi și până pe 29 mai, PNL Iași sărbătorește Săptămâna Liberală, pregătind ample evenimente deschise publicului care vor marca împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Urmează opt zile pline de activități adresate ieșenilor și nu numai, cu acces la expoziții și dezbateri, completate de ziua porților deschise la sediul nostru și o campanie de donare a sângelui.

Astăzi, începând cu ora 13.00, debutăm seria evenimentelor propuse în Săptămâna liberală cu lansarea broșurii „Istoria Partidului Național Liberal” și vernisajul expoziției „Dinastia Brătienilor și nașterea liberalismului românesc”, la sediul PNL Iași.

Mâine, 23 mai, începând cu ora 08.00, vă așteptăm la Centrul Regional de Transfuzii Iași, unde liberalii ieșeni se vor organiza într-o amplă campanie de donare a sângelui – Împreună pentru viață, iar de la ora 12.00, vă așteptăm să vizitați expoziția pe care am pregătit-o în fața sediului nostru.

Marți, începând cu ora 10.30, vom depune coroane de flori la statuile I.C. Brătianu, Ion I.C. Brătianu și Nicolae Gane, apoi, începând cu ora 12.00, deschidem larg ușile sediului PNL Iași pentru vizitatorii curioși în cadrul Zilei porților deschise, iar începând cu ora 16.00, ne vom întâlni la un flashmob prilejuit de împlinire a 147 de ani de la înființarea PNL.

Miercuri, continuăm seria expozițiilor și vom organiza, începând cu ora 17.00, la sediul PNL Iași, o dezbatere despre cum percep tinerii liberalismul, eveniment la care îi așteptăm pe toți tinerii ieșeni curioși să afle din culisele politicii liberale, ori care la un moment dat, își doresc să se implice în viața societății.

Joi, 26 mai, pe lângă obișnuita expoziție, vă așteptăm să participăm împreună la dezbaterea “Liberalismul economic. De la Teorie la politici guvernamentale”, la sediul PNL Iași, începând cu ora 18.00. Vă invităm să aflați despre viziunea liberală despre economie și politicile guvernamentale care derivă din principiile liberalismului.

Vineri, 27 mai, ne mutăm la Pașcani, unde locuitorii celui de-al doilea municipiu ca mărime din județ vor putea vizita expoziția noastră, la Casa de Cultură Pașcani, începând cu ora 12.00, iar tot aici, de la ora 14.00 vă, invităm să participați la dezbaterea Istoria Liberalismului în România, o incursiune în trecutul marcat de cele mai importante realizări istorice de ale căror nume se leagă Partidul Național Liberal.

Sâmbătă, 28 mai, ne găsim la Hotel Ramada, începând cu ora 10.30, la dezbaterea organizată cu sprijinul colegelor noastre de la Organizația Femeilor Liberale Iași: “Să restabilim împreună echilibrul socio-profesional post pandemic”, unde vom căuta împreună soluții pentru recuperarea sectorului privat, grav afectat de efectele provocate de pandemie. Mai apoi, începând cu ora 13.00, la sediul PNL Iași vă invităm la dezbaterea aplecată pe politici locale de bună practică “Administrația publică locală și societatea civilă”.

Duminică, 29 mai, încheiem seria de evenimente dedicate Săptămânii liberale la Muzeul Mihai Eminescu din Iași, unde vă așteptăm la o interesantă prezentare de cărți și lecturi liberale.

“Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933. Nicio altă organizație politică nu își respectă istoria așa cum o face Partidul Național Liberal, pentru că doar prin cunoașterea trecutului vom învăța să facem un viitor mai bun. PNL demonstrează prin asta ce îl diferențiază de celelalte partide, care și a adus aportul la istoria României. PNL are și astăzi o misiune istorică de a moderniza România, de a dezvolta comunitățile. Acest lucru se va vedea și în 2024, la Iași, unde, prin rezultatele administrației liberale vom convinge și, pe lângă numărul de localități unde avem primari și unde performăm, vom reuși să câștigăm și mai multe mandate. Începând de astăzi, colegii mei din toate organizațiile noastre au pregătit numeroase activități dedicate ieșenilor pentru că, în definitiv, despre asta este vorba în cadrul Săptămânii liberale, și anume să dezbatem, să schimbăm idei, să fim alături de ei și, poate cel mai important, să învățăm unii de la alții. Chiar dacă suntem la ceasul aniversar a împlinirii a 147 de ani de la înființarea PNL, astăzi nu este vorba doar de istorie, de trecut, ci cu atât mai mult despre viitorul la care vom putea clădi cu bună credință. Am încredere că fiecare activitate pe care o organizăm va fi un câștig pentru ieșeni, prin răspunsurile și informațiile pe care le vom putea oferi în dezbaterile noastre, fie prin campania de donare de sânge la care vă așteptăm în număr cât mai mare, într-o perioadă în care mulți cetățeni din România, cât și victimele războiului nemilos din Ucraina au atât de mare nevoie.”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.