Prima sentinţă în dosarul cumplitului accident din faţa UMF. Starea în care se află mama victimei i-a cutremurat şi pe judecători
În urma sentintei, ramâne la fel de intensa durerea mamei care a trebuit sa-si îng (...)
citeste totsambata, 25.03.2023
Liderul USR Iași a anunțat că, zilele trecute, Ministerul Sănătății a aprobat proiectele din PNRR, prin care unii medici de familie din mediul rural vor avea cabinete renovate și dotate cu aparatură modernă. Încă din luna august, echipa de tineret a USR Iași și alți membri implicați, au ajutat cadrele medicale să completeze și să depună proiectele de accesare a fondurilor.
Filip Havârneanu a declarat că această reușită vine să ușureze munca medicilor care profesează la țară, dar și să îmbunătățească serviciile medicale oferite oamenilor.
"Ministerul Sănătății a aprobat proiectele prin PNRR, pe care împreună cu echipa USR Tineret Iași, Dragoș Popa, vicepreședinte USR Iași și doctorul doctorul Răzvan Socolov, le-am gândit în luna august 2022, astfel încât să venim în ajutorul medicilor de familie din zonele rurale ale Iașului. După ce am depus primele proiecte de accesare a fondurilor PNRR pentru dotarea cu aparatură medicală a cabinetelor și renovarea acestora, iată că am primit confirmarea că ele sunt bine lucrate. Pentru fiecare cabinet în parte, am solicitat între 30.000 și 45.000 de euro pentru achiziționarea de renovări și aparatură performantă. Au fost foarte importante sesiunile de informare și consiliere ale USR Iași cu beneficiarii PNRR, în cazul acesta medicii de familie și sperăm că în curând ieșenii să găsească și la țară cabinete dotate, curate, cu instrumente care să sprijine actul medical de calitate" a declarat Filip Havârneanu, președintele USR Iași.
Unele firme de consultanță au cautat să facă profit pe spinarea medicilor
Președintele USR Iași a mai precizat că sprijinul acordat, mai ales cu profesioniștii în medicină din filială, s-a îndreptat în special spre cabinetele necompetitive, unde urgența era foarte mare, date fiind condițiile grele de lucru.
"În general, medicii mai în vârstă nu se descurcă la fel de bine cu tehnologia ori completarea unui astfel de proiect care necesită aptitudini digitale. Noi am venit în ajutorul lor fizic, nu doar cu un ghid și am completat pas cu pas împreună proiectele. Din păcate, alții au profitat de medici care nu au ajuns alături de noi, fac referire la firme de consultanță care au solicitat în jur de 10% din valoarea proiectului pentru ei, deși scopul era să îi ajute cineva pe acești medici, complet gratuit, date fiind condițiile dificile în care își fac meseria. În mediul rural, aparatura este inexistentă, clădirile sunt vechi, unele chiar cu grup sanitar în curte și trebuie să punem umărul toți să depășim această etapă a trecutului cu multe neajunsuri. Îi felicit pe toți colegii mei care au muncit și care au avut această inițiativă lăudabilă", a explicat Filip Havârneanu.
Președintele USR Iași a mai adaugat că pacienții din mediul rural sunt la fel de importanți, iar efortul medicilor nu trebuie să mai fie umbrit de lipsurile din sistemul de sănătate, care până acum i-a determinat să facă minuni cu minimul de condiții și instrumente.
"Inițiativa colectivă de înștiințare a medicilor nu a existat, noi ne-am mobilizat spre a-i informa prin doctorul Socolov ce avea acces la nișă pe grupurile lor. Din păcate, suntem siguri că mulți medici ce se aflau pe această listă și nu au ajuns la noi, nu au depus proiecte și au pierdut o șansă importantă, însă suntem disponibili să sprijinim în continuare cu tot ce putem medicii", a afirmat Filip Havârneanu.
Cuvinte cheie: + usr iasi, filip havârneanu, cabinete medici de familie, dotari, pnrr
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cât durează recuperarea banilor pentru polițele RCA de la Euroins
Ei sunt cei mai ”tari” polițiști din Iași. Sunt câștigătorii a patru categorii
FOTO Exact asta lipsea polițiștilor: un camion. Va merge prin țară precum caravana ”Din Dragoste”
FOTO Primarul din Bistrița și-a scos sutele de angajați la curățarea orașului de gunoaie
Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială
Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!
Amical de fotbal cu Botoşani şi un soi de antrenament oficial pentru handbaliste
Se caută un şef pentru Şcoala de Arte, faimoasă pentru concursurile trucate
Biciclist pus să plătească reparaţii de 11.657 de lei după un impact cu o maşină
Procese pentru poluare: ApaVital refuză să plătească 2 lei şi 13 bani către ABA Prut-Bârlad
Conferinţă pe teme de digitalizare organizată de Universitatea Tehnică
Podul peste Bahlui, dintre Leţcani şi Dumeşti, refăcut cu 4,5 milioane de lei
Accident cu victimă în capătul Iaşului. O maşină s-a răsturnat - FOTO/VIDEO
Un nou accident mortal la Iaşi: Impact violent între două maşini şi o căruţă
Donald Trump ameninţă cu “moarte şi distrugere” dacă este condamnat
Copil de 9 ani, atacat de câinele unei vecine pe o stradă din inima capitalei
Paul Rusesabagina, eroul filmului "Hotel Rwanda", va fi eliberat din închisoare
Şase persoane, arestate preventiv în cazul de trafic de droguri din Bacău
ONU acuză Ucraina şi Rusia că au ucis zeci de prizonieri de război
Japoneza Kaori Sakamoto a câştigat din nou titlul mondial la patinaj artistic
Cum poţi curăţa cana electrica? Ce trucuri folosesc gospodinele?
Starul Tom Brady a devenit acţionarul campioanei en-titre din WNBA
Euro se depreciază cu 1% faţă de dolar, pe o piaţă fragilizată de către bănci
Istoria și evoluția pokerului: Origini, impact cultural și momente notabile (P)
O femeie de 72 de ani s-a aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc. Ea a murit la spital
E adevărat că e mai scump să publici advertoriale tip adult? (P)
Nicolae GRECURevin tricolorii, oameni buni!Cei care cred că naţionala nu mai poate câştiga nici măcar în Andorra să nu citească acest text. |
Eugen MUNTEANUEufemismele (IV) |
Aurelian-Petruș PLOPEANUHitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială |
prof. dr. Gheorghe POPASă ne bucurăm! |
Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o! |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.