Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Filip Havârneanu, președintele USR Iași: "Datorită echipei noastre, cabinetele unor medici de familie din mediul rural vor fi dotate modern" (P)

GALERIE
echipa_usriasi
  • echipa_usriasi
- +

Liderul USR Iași a anunțat că, zilele trecute, Ministerul Sănătății a aprobat proiectele din PNRR, prin care unii medici de familie din mediul rural vor avea cabinete renovate și dotate cu aparatură modernă. Încă din luna august, echipa de tineret a USR Iași și alți membri implicați, au ajutat cadrele medicale să completeze și să depună proiectele de accesare a fondurilor.

Filip Havârneanu a declarat că această reușită vine să ușureze munca medicilor care profesează la țară, dar și să îmbunătățească serviciile medicale oferite oamenilor.

"Ministerul Sănătății a aprobat proiectele prin PNRR, pe care împreună cu echipa USR Tineret Iași, Dragoș Popa, vicepreședinte USR Iași și doctorul doctorul Răzvan Socolov, le-am gândit în luna august 2022, astfel încât să venim în ajutorul medicilor de familie din zonele rurale ale Iașului. După ce am depus primele proiecte de accesare a fondurilor PNRR pentru dotarea cu aparatură medicală a cabinetelor și renovarea acestora, iată că am primit confirmarea că ele sunt bine lucrate. Pentru fiecare cabinet în parte, am solicitat între 30.000 și 45.000 de euro pentru achiziționarea de renovări și aparatură performantă. Au fost foarte importante sesiunile de informare și consiliere ale USR Iași cu beneficiarii PNRR, în cazul acesta medicii de familie și sperăm că în curând ieșenii să găsească și la țară cabinete dotate, curate, cu instrumente care să sprijine actul medical de calitate" a declarat Filip Havârneanu, președintele USR Iași.

Unele firme de consultanță au cautat să facă profit pe spinarea medicilor

Președintele USR Iași a mai precizat că sprijinul acordat, mai ales cu profesioniștii în medicină din filială, s-a îndreptat în special spre cabinetele necompetitive, unde urgența era foarte mare, date fiind condițiile grele de lucru.

"În general, medicii mai în vârstă nu se descurcă la fel de bine cu tehnologia ori completarea unui astfel de proiect care necesită aptitudini digitale. Noi am venit în ajutorul lor fizic, nu doar cu un ghid și am completat pas cu pas împreună proiectele. Din păcate, alții au profitat de medici care nu au ajuns alături de noi, fac referire la firme de consultanță care au solicitat în jur de 10% din valoarea proiectului pentru ei, deși scopul era să îi ajute cineva pe acești medici, complet gratuit, date fiind condițiile dificile în care își fac meseria. În mediul rural, aparatura este inexistentă, clădirile sunt vechi, unele chiar cu grup sanitar în curte și trebuie să punem umărul toți să depășim această etapă a trecutului cu multe neajunsuri. Îi felicit pe toți colegii mei care au muncit și care au avut această inițiativă lăudabilă", a explicat Filip Havârneanu.

Președintele USR Iași a mai adaugat că pacienții din mediul rural sunt la fel de importanți, iar efortul medicilor nu trebuie să mai fie umbrit de lipsurile din sistemul de sănătate, care până acum i-a determinat să facă minuni cu minimul de condiții și instrumente.

"Inițiativa colectivă de înștiințare a medicilor nu a existat, noi ne-am mobilizat spre a-i informa prin doctorul Socolov ce avea acces la nișă pe grupurile lor.  Din păcate, suntem siguri că mulți medici ce se aflau pe această listă și nu au ajuns la noi, nu au depus proiecte și au pierdut o șansă importantă, însă suntem disponibili să sprijinim în continuare cu tot ce putem medicii", a afirmat Filip Havârneanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri