anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Comunicat de presă

Filip Havârneanu, președintele USR Iași, voluntar în acțiuni săptămânale de ecologizare (P)

GALERIE
havarneanu ecologizare (1)havarneanu ecologizare (5)havarneanu ecologizare (4)havarneanu ecologizare (2)havarneanu ecologizare (3)havarneanu ecologizare (6)
 • havarneanu ecologizare (1)
 • havarneanu ecologizare (5)
 • havarneanu ecologizare (4)
 • havarneanu ecologizare (2)
 • havarneanu ecologizare (3)
 • havarneanu ecologizare (6)
- +

Filip Havârneanu, recunoscut pentru implicarea sa în activitățile de protejare a mediului, a participat la o nouă acțiune de ecologizare, pe malurile Prutului.

Liderul ieșean a strâns saci întregi cu deșeuri, împreună cu alți voluntari ai Organizației Salvați Prutul Iași, pentru a atrage din nou atenția că mediul nu trebuie contaminat de gunoaie și nici distrus prin nepăsarea oamenilor.

Președintele filialei USR Iași mărturisește că în timpul său liber preferă să participe ori să organizeze împreună cu colegii săi, acțiuni de mediu sau umanitare, pentru că, spune el, ca politician, ai obligația de a servi drept exemplu pozitiv.

Ultima acțiune la care a pus umărul a fost plănuită de iubitorii de natură de la Organizația Salvați Prutul Iași și STPF Bivolari, în comuna Bivolari, aproape de granița naturală cu Republica Moldova.

OSP Iași a fost creată de oameni iubitori de natură ce și-au propus să protejeze ecosistemul ce reprezintă Prutul și lunca acestuia. M-am alăturat acestei inițiative, pentru că, de undeva, trebuie să plece un semnal clar că sănătatea mediului și implicit a noastră, stă în mâinile fiecărui cetățean. Am fost aproape 50 de voluntari și, din păcate, abia am izbutit să strângem deșeurile găsite în natură. De la plastic și fier, până la piese de mobilier dezmembrate și jucării distruse, toate erau aruncate în luncă sau în apă”, a precizat Filip Havârneanu.

Localnică surprinsă aruncând deșeuri, chiar în timpul acțiunii

Politicianul ieșean a fost cel care a surprins în timp ce aduna gunoaiele, o localnică din zona respectivă, care venise să arunce resturi pe versanți, cu o roabă.

Devine deranjant să vezi că voluntarii își rup din timp să adune deșeurile din natură și alții vin în urma lor și aruncă din nou, fără remușcări. I-am zis doamnei respective că este greșit ceea ce face, plus că este pasibilă de amenzi. Cred că totuși autoritățile trebuie să fie mai ferme, mai atente și să aplice sancțiunile cuvenite pentru ca astfel de fapte să nu devină o rutină care în timp va avea efecte grave. Așa cum am spus, am strâns gunoaiele de pe albia râului, dar și de pe versanți, și chiar dacă avem sentimentul că am făcut ce trebuie, gustul amar persistă văzând câte deșeuri sunt aruncate cu intenție, acolo unde natura ar trebui să fie neatinsă. Ar trebui să învățăm toți că nu trebuie să strângă altcineva în urma noastră și că mediul înconjurător nu trebuie poluat, ci îngrijit, dacă nu vrem să devină un focar de infecție pentru noi, pentru plante și viețuitoare”, a mai adăugat Filip Havârneanu.

Săptămâna trecută, liderul USR Iași a mai organizat o acțiune de ecologizare, împreună cu membri din filială, în comuna Schitu Duca, unde, de asemenea, grupul a strâns mizeriile aruncate la drumul mare, dar și în spațiile verzi. Atunci, voluntarii au găsit resturi de la construcții, animale moarte, pet-uri și gunoaie aruncate chiar în spatele gospodăriilor.

La începutul lunii, Filip Havârneanu a mai organizat o acțiune în spațiile unde ieșenii se strâng la iarbă verde, la grătar, pentru a împărți saci menajeri, cu mesajul că gunoiul stă la tomberon, nu în natură.

Tot pentru un mediu mai prietenos, politicianul a plantat și copaci, în cadrul unei alte acțiuni USR, la care au fost invitați europarlamentarul USR Vlad Gheorghe și europarlamentarul francez Fabienne Keller, fost primar al Strasbourg-ului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.