Film de groază pe malul Bahlui: un bărbat a scos ochii fostei soții cu un ciob de sticlă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Film de groază pe malul Bahlui: un bărbat a scos ochii fostei soții cu un ciob de sticlă

GALERIE
agresor, victima, bahlui
  • agresor, victima, bahlui
- +

O femeie din Iaşi a rămas oarbă după ce, într-un exces de furie, fostul soţ i-a scos efectiv ochii cu un ciob de sticlă. Scenele groteşti au avut loc pe malul râului Bahlui. Individul a fost scos din minţi de un apel telefonic pe care, de faţă cu el, fosta nevastă îl primis. În realitate, aceasta fusese sunată pentru a fi felicitată de ziua ei. Detaliile terifiante ale cazului apar în motivarea Judecătoriei Iaşi, de acum trei zile. Individul a fost condamnat şi obligat să achite daune morale de 50.000 de euro

Romică Ababei (54 de ani) a fost căsătorit cu F.B. (46 de ani) până în anul 2003, când cei doi s-au separat. Din relaţia lor a rezultat un copil care în prezent este major. După divorţ, cei doi au continuat să păstreze legătura, în special datorită fiului lor, care suferă şi de afecţiuni psihice. În aprilie 2019, Ababei a mers la casa unde se afla soţia sa pentru a locui împreună cu ea. Până atunci, F.B. locuise acolo cu mama, care însă a plecat, pentru că ştia că Ababei este violent. Pe 23 aprilie 2019, Ababei şi F.B. au plecat împreună de acasă pentru a rezolva nişte probleme de-ale fiului lor. Pe drum, individul i-a propus femeii să se recăsătorească. Pentru a se sfătui despre acest fapt, cei doi au mers la o mătuşă de-a bărbatului, unde au consumat alcool. După ce au plecat de acolo, foştii soţi au mers pe malul râului Bahlui, unde au continuat să consume alcool.

La un moment dat, F.B. a fost sunată de o cunoştinţă pentru a fi felicitată cu ocazia unei zile onomastice care tocmai trecuse. „Inculpatul Ababei Romică a avut o criză de gelozie din cauza acelui apel telefonic, a încercat să o sărute şi să o pună forţat pe persoana vătămată în braţele sale, avansuri cu care B.F. nu a fost de acord. Urmare a refuzului manifestat de către persoana vătămată în sensul precizat, fiind deranjat de comportamentul său, inculpatul a spart cele două sticle de băuturi alcoolice de dimensiuni mici (circa 200/250 ml) de o bucată de beton, a imobilizat-o cu o mănî și s-a urcat pe pieptul persoanei vătămate, introducându-i un ciob de sticlă în ambii ochi şi lovind-o în continuare şi în zona capului cu acea bucată de sticlă“, e descrierea faptei, făcută de judecători.

Daune morale de 50.000 de euro

După ce a văzut cât de puternic sângera femeia, individul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Un echipaj de poliţie l-a găsit pe bărbat cu sânge pe mâini, pe marginea drumului. Ababei i-a condus în locul unde era victima, ce era în stare de şoc, stând în şezut, pe marginea râului. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de ambulanţă, unul dintre asistenţi povestind un aspect şocant. Deşi farurile echipajului erau aprinse, femeia tot insista să fie pornite luminile, pentru că nu vedea. Viaţa femeii a fost salvată de medici, însă, la momentul finalizării procesului, adică la începutul acestei luni, F.B. nu putea, în continuare, să vadă. Ea urmează proceduri medicale, însă şansele să îşi revină complet sunt mici.

Romică Ababei a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru violenţă în familie. Judecătorul de caz a tranşat şi cererea femeii de acordare de daune. A stabilit că victima este îndreptăţită la 1.000 de euro daune materiale şi 50.000 de euro daune morale, pe care nu e clar dacă bărbatul are de unde să le achite. „Dat fiind că omul este o fiinţă sensibilă la stimuli dureroşi, durerile fizice sunt însoţite, de regulă, de suferinţe psihice, toate aceste împrejurări având rezonanţă negativă în plan psihic şi afectiv. Or, în aprecierea instanţei, începând cu data de 23.04.2019, posibilităţile de viaţă familială şi socială ale părţii civile (în vârstă de 46 ani) au fost restrânse, chiar eliminate complet, de o manieră definitivă.“ Romică Ababei a avut nenumărate internări la Institutul „Socola“ în ultimii ani, fiind expertizat şi după ce a comis oribila agresiune împotriva fostei soţii. Medicii au considerat însă că individul a avut discernământ când a comis fapta.

Cu privire la latura penală, consider că pedeapsa la care a fost condamnat Ababei Romică este mult prea mare, raportat la specificul acestei cauze. Dacă un inculpat dorește ca procesul penal să se desfășoare după procedura abreviată a recunoașterii învinuirii, acest lucru nu trebuie să îl expună unei pedepse atât de mari, în mod nejustificat. Cu privire la latura civilă, din punctul meu de vedere, s au acordat daune morale fără ca prejudiciul nepatrimonial să fi fost dovedit. De aceea, am formulat apel atât cu privire la latura penală a cauzei, cât și cu privire la latura civilă”, a declarat avocatul Ovidiu Bulgariu, apărătorul lui Romica Ababei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.