Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Film politist "turnat" de ITPF Iasi la granita cu Moldova: 23 focuri de arma, zeci de mii de tigari si dosare penale

GALERIE
IMG5
  • IMG5
- +

 

În noaptea de 28/29 mai 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Botoşani, împreună cu cei de la S.P.F. Stânca, au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigarete. În jurul orei 01.40, poliţiştii de frontieră au observat pe malul râului Prut, în apropierea luciului de apă, în marginea localităţii Manoleasa Prut, judeţul Botoşani, un autovehicul tip microbuz care s-a pus în mişcare cu farurile stinse, intenţionând să ajungă la comunicaţia Manoleasa-Prut - Iorga, au declarat oficiali ITPF Iasi.

Având suspiciuni cu privire la faptul că autovehiculul este implicat în activităţi ilegale, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului, efectuând semnalul regulamentar de oprire. Însă conducătorul autovehiculului a accelerat, cu intenţia de a acroşa poliţiştii de frontieră, motiv pentru care aceştia au efectuat somaţia legală şi foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare.

Deoarece şoferul autovehiculului nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi au tras focuri de armă asupra pneurilor autovehiculului, care se deplasa pe DN 24C spre localitatea Manoleasa-Prut.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autovehiculului marca Mercedes Vito, înmatriculat în Danemarca. După aproximativ 300 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului şi după ce a lovit doi copaci, a abandonat autoturismul avariat cu farurile aprinse şi motorul pornit şi a încercat să fugă spre malul râului Prut.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la cercetarea zonei, iar la aproximativ 100 de metri de autovehicul, în apropierea malului râului Prut, a fost reţinut şoferul maşinii, cetăţeanul român Constantin P., de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. Deşi microbuzul a fost avariat în partea din faţă, tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În partea din spate a microbuzului, în locul pentru transport marfă, au fost descoperite mai multe colete ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră. Tânărul a declarat ca atât autovehiculul cât şi coletele cu ţigări îi aparţin.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţineau 22.380 pachete ţigări în valoare de 194.393 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stânca pentru continuarea cercetarilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Constantin P. dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, dosarul urmând a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Saveni. Tânărul urmeaza a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri