Filmul „Shelley”, cu actriţa română Cosmina Stratan, selectat la Berlinala 2016

sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 11:41
2 MIN
 Filmul „Shelley”, cu actriţa română Cosmina Stratan, selectat la Berlinala 2016

Pelicula "Shelley", debutul în lungmetraj al regizorului Ali Abbasi, cu actriţa Cosmina Stratan în distribuţie, se numără printre producţiile selectate în programul Panorama al Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 11 – 21 februarie.

"Shelley", o coproducţie Danemarca-Suedia, din a cărei distribuţie mai fac parte Bjorn Andresen, Ellen Dorrit Petersen şi Peter Christoffersen, va avea premiera mondială în cadrul festivalului.

Filmul lui Abbasi îmbină unele dintre temele de anul acesta ale programului – dorinţa de a avea copii cu situaţia emigranţilor est-europeni pentru căutarea de locuri de muncă.

Selecţia Panorama include 51 de filme din 33 de ţări, între care Brazilia, Coreea, Chile, Austria, Elveţia, Olanda şi Marea Britanie, iar 17 dintre acestea vor fi proiectate în secţiunea Panorama Dokumente şi 34 de lungmetraje vor fi prezentate în secţiunea principală a programului şi în Panorama Special.

Programul Panorama va fi deschis, pe 11 februarie, cu debutul regizoral "Já, Olga Hepnarová/ I, Olga Hepnarova" (Cehia), de Tomas Weinreb şi Petr Kazda.

Pe de altă parte, documentarul de ficţiune "Hotel Dallas", de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, a fost selectat la rândul său în sub-secţiunea Panorama Dokumente a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. "Hotel Dallas", o coproducţie România – SUA, spune povestea României anilor ’80, când singurul show de televiziune american difuzat la TV era serialul "Dallas", ce oferea o viziune asupra bogăţiei şi strălucirii capitaliştilor bogaţi.

Actriţa Cosmina Stratan, premiată cu distincţia pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes în 2012, pentru rolul din filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, a primit şi unul dintre trofeele Shooting Stars 2014, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

S-a născut în 1984, la Iaşi, şi a studiat jurnalismul în oraşul natal, după care a urmat cursuri de actorie la Bucureşti. A jucat în câteva scurtmetraje, în timpul studenţiei, şi a practicat jurnalismul înainte să debuteze în lungmetraj cu rolul din filmul "După dealuri", al lui Cristian Mungiu. A mai jucat în serialul de televiziune "Rămâi cu mine" (2013), de Constantin Popescu şi Mihai Bauman, şi în scurtmetrajul "Prologul" (2015), de Ştefan Constantinescu.

Mediafax

Comentarii