Final de mandat pentru 150 de directori de școli din Iași. Mulți vor rămâne interimari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Final de mandat pentru 150 de directori de școli din Iași. Mulți vor rămâne interimari

GALERIE
ISJ-Iasi
  • ISJ-Iasi
- +

Aproape 150 de directori şi directori adjuncţi din judeţ îşi încetează începând de azi, 9 ianuarie, mandatul.

Astfel, ieri, ISJ a emis o serie de decizii de numire pentru toate posturile vacante, „avându-se în atenţie îndeplinirea criteriilor legale (c4alitatea de titular în învăţământ, gradul didactic I, expert CNEME), competenţa managerială confirmată şi asigurarea continuităţii demersurilor educaţionale la nivelul fiecărei şcoli“.

În cazul majorităţii acestor posturi, directorii care se aflau pe post vor asigura conducerea interimară până la organizarea unui nou concurs sau până cel târziu la finalul anului şcolar. Au existat însă şi câteva cazuri excepţionale, în care directorii nu au dorit să continue, au ieşit la pensie sau a fost vorba de un deces.

În cazul „Negruzzi“, Elvira Rotundu nu ar mai fi dorit să ocupe funcţia de director, fiind numită în loc Camelia Gavrilă. O altă situaţie excepţională a fost înregistrată la Şcoala „Gh. I Brătianu“, unde funcţia de director era ocupată de Cristina Simirad, soţia fiului cel mic al fostului primar. Astfel, potrivit reprezentanţilor ISJ, adjuncta Carmen Rusu a fost numită director, iar Iancu Gabriela va ocupa funcţia de director adjunct. La Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“, Bida Cristina, fost director adjunct, devine director, iar Stoleru Anca este numită director adjunct. Colegiul „M. Eminescu“ a solicitat un post suplimentar de director adjunct, Lăcrămioara Iordăchescu ocupând cea de-a doua funcţie de director adjunct. Celelalte două posturi, director şi director adjunct, rămânând neschimbate. La Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ este numit director adjunct Brunello Adrian. Totodată, au fost numiţi noi directori şi directori adjuncţi la Clubul Copiilor Paşcani, Şcoala Profesională Tătăruşi, Şcoala Profesională Coarnele Caprei şi Şcoala Gimnazială Larga Jijia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.