Finul infractorului Mihail Vlasov, datorii de 12 milioane de lei la creditori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Finul infractorului Mihail Vlasov, datorii de 12 milioane de lei la creditori

GALERIE
precul radu-finul lui vlasov1
  • precul radu-finul lui vlasov1
- +

Fostul vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi Radu Precul (FOTO), care l-a secondat pe cunoscutul avocat Mihail Vlasov la instituţia ieşeană, figurează cu datorii de 26 milioane lei către creditorii celor două firme aflate în faliment. Din informaţiile publicate de lichidatorii judiciari ai celor două firme, Moldochim şi Moldochim Max Trade, deţinute de soţii Radu şi Liliana Precul, fini ai lui Mihail Vlasov, datorează la bugetul de stat peste 6,1 milioane lei. 

Totodată, masa credală totală a celor două firme ar putea fi diminuată cu 14 milioane lei dacă luăm în calcul că în cazul falimentului societăţii Moldochim Max Trade a fost acceptată la masa credală cealaltă societate, Moldochim, cu această sumă, aferentă unei vânzări suspecte de bunuri de dinaintea intrării în insolvenţă. Cum l-a Moldochim unici acţionari sunt soţii Precul, datoria de 14 milioane lei le revine lor.
 
Tabelele creditorilor publicate pentru cele două firme arată că au de recuperat sume importante societăţi ca Resilux Kozep Europa (255.000 lei), Danger Trading cu 437.000 lei, Director Factor IFN cu 1,2 milioane lei sau Inco Service Company cu 378.000 lei. Prin cealaltă firmă, Moldochim SA, Radu Precul a ţepuit la nivel mai mare statul român, către care trebuie să plătească o sumă de 1,6 milioane lei, plus o sumă de 300.000 lei născută în timpul procedurii. De asemenea, Precul a cumulat datorii serioase şi către alţi creditori „ţepuiţi” şi prin cealaltă firmă, respectiv Inco Service Company cu 274.000 lei, Starchim cu 265.000 lei sau Mertur Trans cu 112.000 lei. Radu Precul era un nume cunoscut la începutul anilor 2000 când deţinea funcţia de secund al preşedintelui CCI Iaşi, Mihail Vlasov. Ulterior, Precul a fost implicat într-un caz de evaziune fiscală prin firmele sale, Moldochim şi Moldochim Max Trade, când a reţinut dările către stat pentru angajaţi timp de circa doi ani (n.r. – peste 200.000 lei) şi a primit doar o amendă de 1.000 de lei.  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.