Firea ar vrea să fie şi ea lăudată fiindcă a dat un teren al primăriei pentru ridicarea unui spital
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Firea ar vrea să fie şi ea lăudată fiindcă a dat un teren al primăriei pentru ridicarea unui spital

GALERIE
Gabriela Firea
  • Gabriela Firea
- +

Primarul general, Gabriela Firea, afirmă, referitor la spitalul construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă, că acesta este construit pe un teren al Primăriei Capitalei. “Nu-mi plac în schimb omisiunile grave şi eu nu aveam cum să jignesc, să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că şi eu, ca primar general, am o contribuţie (...) în construirea acestui spital. (...) Acest spital se construieşte (...) pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros, în jur de un milion de euro”, spune Firea.

Întrebată, marţi seară, la Digi 24, despre faptul că a sharuit pe Facebook o postare care critică asociaţia “Dăruieşte viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, Firea a replicat: “Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?”. Firea a spus că este vorba despre o postare de miercurea trecută, “care nu a supărat pe nimeni” şi brusc luni seară, în timpul unui eveniment la care participa, “s-a indignat lumea ca la un semn, după şase zile”.

“Pe mine m-a interesat substanţa. Substanţa este următoarea: întotdeauna am încurajat investiţiile în domeniul de sănătate, şi în domeniul public, şi în domeniul privat. Ce mă deranjează însă este manipularea şi ipocrizia şi faptul că o anumită persoană îşi face campanie pentru alegerile locale de la anul transmiţând informaţii parţiale, ca să nu spun eronate. Niciodată, sub nicio formă nu am avut un cuvânt nepotrivit, ba dimpotrivă, faţă de persoanele sau instituţiile care donează în general, care sponsorizează în beneficiul unui domeniu, mai ales cum este un domeniu vital ca sănătatea”, a susţinut Firea.

Ea a adăugat că o deranjează însă “omisiunile grave”. “Nu-mi plac în schimb omisiunile grave şi eu nu aveam cum să jignesc, să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că şi eu, ca primar general, am o contribuţie (...) în construirea acestui spital, aşa cum se spune, din fonduri exclusiv private, contribuţie despre care nu vorbeşte absolut nimeni, poate nu întâmplător (...) Acest spital se construieşte, şi foarte bine că se construieşte şi voi sprijini cu tot ceea ce pot, şi personal şi ca primar general, pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros, în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie lângă care se construieşte acest spital privat, cât şi terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj, să spun ştiţi, nu vă supăraţi, spuneţi dvs că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitaţi de contribuţia majoră a Primăriei Capitalei, şi anume prin punerea la dispoziţie a acestui teren extrem de valoros”, a afirmat Firea.

Firea a susţinut că şi ea a construit spitale. “Şi noi construim spitale, şi eu am construit spital - Victor Gomoiu, am găsit o clădire bântuită, Gabriela Firea ca primar general, care iată că este atacată nedemn, a construit acest spital, ambulatorul Gomoiu, ambulatorul Foişor, clădirea din curtea spitalului Stoia, o clădire nou-nouţă de la zero, ambulatorul de la Victor Babeş. Şi eu am construit clinici, spitale, şi nu mi-a spus nimeni absolut nimic”, a afirmat ea. Ea a afirmat că în 2017 a rugat Consiliul General să elibereze acel teren în vederea construirii acestui spital, iar în 2018 a solicitat CGMB să aprobe demolarea unor ateliere şi a unei sere pentru construirea spitalului privat. “Niciodată, dar niciodată nu am făcut tapaj de contribuţia mea personală la construirea acestui spital”, a spus ea.

Firea a mai spus că a avut informaţii că a fost solicitat un aparat de radioterapie, iar ministrul Sorina Pintea i-a confirmat că a şi fost dat acest aparat către Spitalul Marie Curie pentru această nouă clădire care se construieşte. “În România, 260.000 de oameni şi 1.700 de companii construiesc un spital de oncologie pediatrică. De ce? Pentru că vor să arate că #sepoate. Pentru că nu mai pot aştepta după primărie, guvern, ministere şi alte autorităţi. Pentru că nu vor să facă exerciţii de imagine, ci înţeleg cât de mare este nevoia”, au transmis, la rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, pe pagina de Facebook.

Totodată, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele asociaţiei, arată, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea încearcă “o mârşavă manipulare”. “Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care îşi bate joc de noi, de proiectul şi sustinătorii noştri. Doamna Firea ne-a făcut “ciuma roz sau albă'“. Doamna Firea încearcă o mârşavă manipulare, susţinând că eu şi Carmen Uscatu suntem doar nişte marionete ale lui Vlad Voiculescu. Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca şi reputaţia noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă şi luptă pentru şansele la viaţă ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliţi în acest fel”, spun ele.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.