anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Firea face noi acuzaţii în scandalul achiziţiilor de măşti pentru persoanele nevoiaşe

GALERIE
Gabriela Firea
  • Gabriela Firea
- +

Primarul general, Gabriela Firea, acuză, miercuri, o ”minciună guvernamentală” în legătură cu licitaţia pentru măştile destinate persoanelor defavorizate, despre care premierul Ludovic Orban a susţinut că este blocată de o firmă apropiată Primăriei Capitalei. Firea susţine că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii dăduseră deja viza de Control Financiar Preventiv în prima zi în care Orban a făcut aceste acuzaţii, iar a doua oară când a revenit la subiect contractul ar fi fost deja semnat. Primarul general susţine că măştile de protecţie trebuiau să fie deja de ieri în depozitele Guvernului, lucru care nu s-a întâmplat.

”Minciuna guvernamentală are picioare scurte! Iată definiţia incompetenţei şi a dezinformării cu sânge rece, în 5 paşi:

Pasul 1 : Duminică, 2 august, premierul se plânge la TV că licitaţia pentru achiziţia a 115 milioane de măşti de protecţie, pe care trebuie să le distribuie persoanelor defavorizate, este blocată de o firma ”abonată la contracte cu Primăria Capitalei”

Pasul 2 : Luni, 3 august, premierul repetă minciună, apăsat, fără să clipească, insistând că licitaţia pentru măşti este blocată de apropiaţi ai Primarului general

Pasul 3 : Marţi, 4 august, apare în presă contractul buclucaş, încheiat de Ministerul Sănătăţii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) şi în care fiecare firma se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfă din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirmă obsesiv că au marfă «de proastă calitate». Pasul 4 - studiem contractul (îl puteţi citi mai jos). Ce observăm?Stupoare! În prima zi în care premierul acuză blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţa, contractul cu pricina avea deja viza de CFP - Control financiar preventiv, cu dată de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte că premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l sicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Pasul 5 - luni, 3 august, când premierul repetă declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, improscand cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, a scris, miercuri, pe Facebook Gabriela Firea, postând şi copii ale Acordului cadru. Primarul general afirmă că, potrivit contractului, măştile trebuiau să ajungă încă de marţi în depozitele Guvernului.

”Stupoare! Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică IERI, 4 august!! Presupunandu-se că firmele care au fost selectate au marfă pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfă la timp, conform contractului?”, a mai scris Firea. Premierul Ludovic Orban a susţinut că o firmă, abonată a reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei. Orban a catalogat aceste afirmaţii drept ”o minciună gogonată”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.