anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Firea face noi acuzaţii în scandalul achiziţiilor de măşti pentru persoanele nevoiaşe

GALERIE
Gabriela Firea
 • Gabriela Firea
- +

Primarul general, Gabriela Firea, acuză, miercuri, o ”minciună guvernamentală” în legătură cu licitaţia pentru măştile destinate persoanelor defavorizate, despre care premierul Ludovic Orban a susţinut că este blocată de o firmă apropiată Primăriei Capitalei. Firea susţine că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii dăduseră deja viza de Control Financiar Preventiv în prima zi în care Orban a făcut aceste acuzaţii, iar a doua oară când a revenit la subiect contractul ar fi fost deja semnat. Primarul general susţine că măştile de protecţie trebuiau să fie deja de ieri în depozitele Guvernului, lucru care nu s-a întâmplat.

”Minciuna guvernamentală are picioare scurte! Iată definiţia incompetenţei şi a dezinformării cu sânge rece, în 5 paşi:

Pasul 1 : Duminică, 2 august, premierul se plânge la TV că licitaţia pentru achiziţia a 115 milioane de măşti de protecţie, pe care trebuie să le distribuie persoanelor defavorizate, este blocată de o firma ”abonată la contracte cu Primăria Capitalei”

Pasul 2 : Luni, 3 august, premierul repetă minciună, apăsat, fără să clipească, insistând că licitaţia pentru măşti este blocată de apropiaţi ai Primarului general

Pasul 3 : Marţi, 4 august, apare în presă contractul buclucaş, încheiat de Ministerul Sănătăţii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) şi în care fiecare firma se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfă din China şi Turcia! Ţări despre care PNL afirmă obsesiv că au marfă «de proastă calitate». Pasul 4 - studiem contractul (îl puteţi citi mai jos). Ce observăm?Stupoare! În prima zi în care premierul acuză blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţa, contractul cu pricina avea deja viza de CFP - Control financiar preventiv, cu dată de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte că premierul să iasă public cu minciuna că cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l sicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Pasul 5 - luni, 3 august, când premierul repetă declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, improscand cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti”, a scris, miercuri, pe Facebook Gabriela Firea, postând şi copii ale Acordului cadru. Primarul general afirmă că, potrivit contractului, măştile trebuiau să ajungă încă de marţi în depozitele Guvernului.

”Stupoare! Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică IERI, 4 august!! Presupunandu-se că firmele care au fost selectate au marfă pe stoc! Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum! Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrată marfă la timp, conform contractului?”, a mai scris Firea. Premierul Ludovic Orban a susţinut că o firmă, abonată a reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei. Orban a catalogat aceste afirmaţii drept ”o minciună gogonată”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.