anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Firma condusă de şeful Camerei de Comerţ scapă de faliment la „mustaţă”

GALERIE
butnariu paul-sef camera comert iasi_6
 • butnariu paul-sef camera comert iasi_6
- +

Cunoscuta companie ieşean Construcţii Feroviare Moldova, condusă de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Paul Butnariu (FOTO), a scăpat de faliment „la mustaţă”. Fiind a doua companie în topul datornicilor la bugetul de stat după Regia Autonomă de Transport Public, societăţii ieşene i-a fost cerută intrarea în faliment de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, care nu vede în planul de reorganizare existent o soluţie viabilă pentru recuperarea celor 150 milioane lei. 

Cererea de intrare în faliment a fost depusă de Finanţe pe data de 6 iulie 2015, iar pe data de 3 martie Tribunalul Iaşi a decis să respingă solicitarea, permiţând astfel continuarea implementării planului de reorganizare. „Potrivit graficului de plăţi inclus în planul de reorganizare aprobat, societatea debitoare nu are prevăzute plăţi în primii doi ani din plan pentru niciuna dintre categoriile de creditori. Urmare a verificărilor efectuate de către inspectorii fiscali, s-a constatat că în perioada 29.01.2015-22.06.2015 debitoarea nu a efectuat plăţi în contul obligaţiilor fiscale restante sau curente. Astfel, obligaţiile financiare înregistrate după data confirmării planului de reorganizare sunt în cuantum de 518.083 lei, iar plăţile efectuate începând cu aceeaşi data sunt în cuantum de doar 51.554 lei. În cursul procedurii de reorganizare, reprezentanţii debitoarei au depus declaraţii de impozite şi taxe generate de activitatea derulată, ce au generat obligaţii suplimentare de plată. Pe de altă parte, activitatea desfăşurată de debitoare aduce pierderi averii sale, iar gradul de îndatorare este în continuă creştere”, potrivit cererii depuse de Fisc la Tribunal.

În înşiruirea de motive, Fiscul a explicat că în actualele condiţii, societatea ieşeană înregistrează noi obligaţii fiscale şi, dacă ar implementa planul, la finalul acestuia cuantumul datoriilor ar permite depunerea unei noi cereri de insolvenţă, nicidecum ieşirea din această procedură. În întâmpinare, administratorul judiciar a menţionat că până în prezent a fost respectat planul de reorganziare, deoarece s-au achitat drepturile salariale şi singura tranşă scadentă din creanţele născute în perioada de observaţie, respectiv suma de 24.000 lei. Acesta a menţionat că firma nu are activităţi care să genereze pierderi, având 26 de contracte de închiriere şi 26 de lucrări de execuţie de lucrări, plus că organizează licitaţii pentru a-şi vinde o parte din active.

Totodată, se menţionează că Fiscul „se află într-o eroare”, deoarece creanţa datorată este cea trecută în planul de reorganizare aprobat de instanţă, respectiv în cuantum de 31,8 milioane lei, creanţă ce va fi plătită an înul trei de reorganizare. În final, administratorul judiciar afirmă că au fost efectuate plăţi la bugetul de stat pentru obligaţiile curente până la finalul anului trecut, acesta fiind şi motivul principal pentru care instanţa a decis să respingă cererea de intrare în faliment.Motivarea acestei sentinţe a fost publicată pe data de 5 aprilie, astfel că juriştii AJFP Iaşi au termen şapte zile pentru a declara recurs la Curtea de Apel Iaşi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.