anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Se mai întâmplă şi aşa...

Firmă de intermedieri imobiliare, în proces cu doi soţi: îi acuză că au păcălit la comision

GALERIE
instanta
 • instanta
- +

O firmă de intermedieri imobiliare reclamă că a fost „ţepuită“ de propriii clienţi. SC Admin Expert Servicii şi-a dat în judecată doi clienţi care şi-au vândut un teren ocolind contractul încheiat cu societatea. Procesul durează deja de aproape trei ani.

În iulie 2018, societatea a încheiat un contract cu Ionel şi Ionela P., care voiau să vândă un teren de 405 mp din intravilanul satului Ciurbeşti. Societatea s-a angajat să intermedieze vânzarea terenului cu 7.000 de euro, în schimbul unui comision de 2.000 de euro. Firma a găsit un potenţial client în persoana lui L.G., căruia i-a prezentat proprietatea celor doi. Ulterior, societatea a trimis către un biroul notarial cópii după actele de identitate ale părţilor, iar tranzacţia s-a încheiat. Intermediarul a încasat însă doar un avans de 500 de euro, pentru că Ionel şi Ionela P. nu s-au mai prezentat să achite şi diferenţa. În această situaţie, SC Admin Expert Servicii s-a adresat instanţei.

În faţa judecătorilor, cei doi au spus că au înţeles că e vorba de 2.000 de lei, nu de 2.000 de euro, şi că, în fond, cei 500 de euro plătiţi iniţial reprezintă un comision suficient pentru tranzacţie. Argumentele acestora nu au avut însă darul de a-i convinge pe judecători. Contractul semnat cu intermediarul imobiliar menţiona clar atât suma, cât şi valuta în care aceasta era exprimată. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei i-au condamnat pe Ionel şi Ionela P. la plata a 9.425 lei, reprezentând diferenţa de comision şi dobânda aferentă, ca şi la plata a 1.611 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţa a fost menţinută şi de Tribunalul. Cei doi s-au adresat cu recurs Curţii de Apel, dosarul intrând ieri pe rolul acestei instanţe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.