vineri, 01.07.2022
Industria IT din Iaşi se află pe un trend ascendent. CGM Software România, subsidiara locală a grupului german CompuGroup Medical SE & Co. KGaA, şi-a propus ca până la sfârşitul acestui an să mărească echipa care lucrează la centrul din Iaşi de la 220 până la 300 de oameni.
Compania dezvoltă produse IT special concepute pentru industria medicală (eHealth), singurul centru CGM din România fiind deschis la Iaşi, în anul 2016.
“Lucru de care suntem foarte mândri"
Interesant este faptul că în cadrul centrului CGM din Iaşi există o echipă de hackeri etici. “Hackeri etici îşi folosesc abilităţile în scopuri bune, pentru a ajuta companiile să descopere şi să remedieze problemele de securitate cibernetică. Hackerii etici talentaţi sunt esenţiali pentru protecţia informaţiilor personale şi pentru întărirea siguranţei online a companiilor la fel cum avem nevoie de poliţie pentru a-i prinde pe infractori”, se arată pe site-ul news.securityportal.ro.
Cititi si: Jurnal de birou: O zi la CGM în Iași
Aceasta este doar una dintre activităţile firmei, cea principală vizează segmente ce au legătură cu digitalizarea sectorului sanitar (Hospital Information System (HIS), Ambulatory Information System (AIS), Pharmacy Information Systems (PCS) şi Consumer and Health Management Information Systems (CHS)). „Sunt proiecte la care lucrează exclusiv echipe din România, cât şi proiecte cu echipe mixte, ce lucrează în colaborare cu colegi din alte ţări precum Italia, Franţa, Germania sau Olanda. Cât priveşte specialiştii dedicaţi pentru testarea produselor noastre, mai exact echipa de hackeri etici, este formată doar din colegi din Iaşi, lucru de care suntem foarte mândri", a declarat Alex Cobjuc, manager proiect în cadrul CGM Software România, pentru „Ziarul de Iaşi".
Produs conceput cu ajutorul IT-iştilor din Iaşi
CGM are o bază de clienţi unică la nivel global de peste 1,6 milioane de utilizatori, incluzând medici, stomatologi, farmacişti şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii în unităţi de spitalizare şi ambulatorii. De altfel, unul dintre produsele dezvoltate recent de către CGM, respectiv CGM ELVI Telemedicine, care răspunde nevoii globale generate de criza de sănătate publică, a fost conceput inclusiv cu ajutorul angajaţilor din Iaşi, fiind premiat recent la categoria Best Video Conferencing Solution in 2021 - MedTech Breakthrough Awards. „CGM ELVI Telemedicine este o aplicaţie de telemedicină, certificată HIPAA (adică asigură confidenţialitatea şi securitatea informaţiilor de sănătate - n.r.), care oferă o soluţie pentru o conexiune sigură, peer to peer (permite calculatoarelor să se conecteze în mod direct unul la celălalt, pentru schimb de fişiere în comun - n.r.), ce permite personalului medical să ofere îngrijire şi servicii vitale pacienţilor, fără a risca sănătatea niciunuia dintre ei. În plus, platforma CGM ELVI oferă un set robust de beneficii, promovând schimbul sigur de informaţii sensibile despre sănătatea pacientului, oferind o interfaţă intuitivă cu funcţionalitate avansată, inclusiv întâlniri, săli de aşteptare virtuale şi sesiuni de grup", ne-a explicat Alex Cobjuc.
Se pregătesc de noi angajări
În ceea ce priveşte intenţia companiei de a creşte numărul de oameni care lucrează în centrul din Iaşi, „oportunităţile oferite de piaţa locală a forţei de muncă au reprezentat un argument forte în luarea deciziei de extindere a activităţilor în cadrul unor planuri pe termen lung". „Astfel că, pe lângă măsurile luate în vederea stabilizării, ne vom mări anul acesta echipa cu încă 80 de colegi pe care îi vom susţine pe tot parcursul lor profesional, aşa cum am fost alături de toţi angajaţii din cadrul companiei", a mai spus Alex Cobjuc.
Cititi si: Cele mai mari companii IT din judeţ fac afaceri de peste 200 de milioane de euro
Specialiştii din cadrul companiei arată că cererile de servicii de laborator au crescut semnificativ în contextul Covid-19. Datele financiare pe anul 2020 pe plan local încă nu au fost publicate, dar potrivit indicatorilor din situaţia financiară pe anul 2019, ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor, germanii de la CGM au înregistrat venituri totale de 49 milioane de lei (circa 10 milioane de euro) pe piaţa din România, respectiv cu centrul din Iaşi.
Venituri de 837 milioane de euro
Însă, la nivel global, CompuGroup Medical SE & Co. KGaA (cu sediul central în Koblenz) a încheiat anul 2020 cu venituri totale de 837 milioane de euro cu cele 18 locaţii CGM, astfel că Dirk Wössner, directorul general al CompuGroup Medical, se arată optimist. „Ne propunem şi vom continua să ne axăm pe probleme importante pe care viitorul ni le prezintă cum ar fi interoperabilitatea, consumul şi utilizarea datelor digitalizate în domeniul sănătăţii, printr-o serie de investiţii masive. Suntem convinşi că aceste investiţii vor da deja roade în viitorul apropiat şi că vor rezulta oportunităţi majore de creştere", a declarat Dirk Wössner.
Cuvinte cheie: + CGM Software România, IT, medici, echipa
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
(VIDEO) Bătaie cu pumnii și picioarele între doi șoferi din Galați. O mașină a fost vandalizată
Transport gratuit tur-retur și intrare liberă pentru ieșenii care participă la AGRIVENTURA (P)
O bătrânică a zguduit un bloc în Botoșani. Voia să facă un ceai
Încă șase elevi cu media 10 la bacalaureat la nivelul județului Iași!
(VIDEO) Un elicopter militar întâlneşte 3 OZN-uri! Imaginile lansate în premieră de US Navy
Piscina naturală, cu apă termală, minunea turistică a lumii, de văzut în Grecia
Cresc din nou ratele la credite. Ratele legate de ROBOR sunt mai mari cu jumătate față de astă-iarnă
Veninul de șarpe ar putea opri sângerările provocate de traumatisme
Un polițist, pe statul de plată al ”mafiei lemnului”. A fost reținut
Vin furtuni violente. Ce zone vor fi afectate, când scăpăm de valul tropical
FOTO Grijă mare unde vă alimentați mașina! Sunt prețuri afișate de la 8,11 la 9,74 lei în Iași
ANAF a început vânătoarea românilor cu bani. Cea mai mare sumă descoperită: 22 milioane de lei
Un elev notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a luat 8,70 după contestație
Accidentul vascular ar putea fi tratat cu un medicament pentru epilepsie
(VIDEO) Scuterist șicanat în trafic de un șofer agresiv și grăbit
(VIDEO) Odessa, lovită de rușii invadatori. Cel puțin 17 morți și zeci de răniți
Secretul UNStudio: la proiectul câştigător au lucrat 7 arhitecţi din 7 ţări diferite
Ce spun specialiştii ieşeni despre propunerea de a nu mai da coroniţe elevilor la sfârşit de ani
Bunicuţă terorizată de nepotul dependent de droguri. Bunicul şi-a luat deja lumea-n cap
Două transferuri: Poli preia jucători de la campioana României şi din Argentina!
Pacienţii cu HIV/SIDA din Iaşi cer fonduri pentru tratament şi prevăd o criză în finanţare
Amendă penală - Nervii de la „păcănele” l-au costat de zeci de ori mai mult suma pierdută
Șah la PNL Iaşi : USR iniţiază două proiecte de hotărâre pentru prejudiciile din două dosare penale
Trei ani şi jumătate, cu executare, după ce a condus fără permis un motoscuter
Serile Filmului Românesc la Iaşi vor avea loc în acest an în intervalul 3-7 august
Un singur candidat pentru postul de manager la Maternitatea „Cuza Vodă”
Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern
Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia
Teatrul „Luceafărul” participă la două festivaluri importante în ţară
Ieșean în stare critică, după ce a stat, băut bine, în arşiţa soarelui
Deputat Vasile Toma: Iașul la raport de sesiune parlamentară! (P)
Ce trebuie să știi când alegi un încărcător wireless sau un modulator FM? (P)
Compania Iveco a fost penalizată cu 12 milioane de lei de MApN
BOOM! Armata rusă îşi anunţă retragerea de pe Insula Şerpilor. Care sunt explicaţiile?
Alexandru LĂZESCURăzboiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I) |
Alexandru CĂLINESCUMistica secretului |
Neculai SEGHEDINArte şi meserii |
Radu POPESCUPatologia şi puţinătatea intelectuală |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.