Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Firma din Iaşi care-şi testează produsele cu ajutorul hackerilor etici

CGM Software România vrea să îşi mărească anul acesta echipa până la 300 de persoane.

GALERIE
CGM Software România
  • CGM Software România
- +

Industria IT din Iaşi se află pe un trend ascendent. CGM Software România, subsidiara locală a grupului german CompuGroup Medical SE & Co. KGaA, şi-a propus ca până la sfârşitul acestui an să mărească echipa care lucrează la centrul din Iaşi de la 220 până la 300 de oameni. 

Compania dezvoltă produse IT special concepute pentru industria medicală (eHealth), singurul centru CGM din România fiind deschis la Iaşi, în anul 2016.

“Lucru de care suntem foarte mândri"

Interesant este faptul că în cadrul centrului CGM din Iaşi există o echipă de hackeri etici. “Hackeri etici îşi folosesc abilităţile în scopuri bune, pentru a ajuta companiile să descopere şi să remedieze problemele de securitate cibernetică. Hackerii etici talentaţi sunt esenţiali pentru protecţia informaţiilor personale şi pentru întărirea siguranţei online a companiilor la fel cum avem nevoie de poliţie pentru a-i prinde pe infractori”, se arată pe site-ul news.securityportal.ro.

Cititi si: Jurnal de birou: O zi la CGM în Iași

Aceasta este doar una dintre activităţile firmei, cea principală vizează segmente ce au legătură cu digitalizarea sectorului sanitar (Hospital Information System (HIS), Ambulatory Information System (AIS), Pharmacy Information Systems (PCS) şi Consumer and Health Management Information Systems (CHS)). „Sunt proiecte la care lucrează exclusiv echipe din România, cât şi proiecte cu echipe mixte, ce lucrează în colaborare cu colegi din alte ţări precum Italia, Franţa, Germania sau Olanda. Cât priveşte specialiştii dedicaţi pentru testarea produselor noastre, mai exact echipa de hackeri etici, este formată doar din colegi din Iaşi, lucru de care suntem foarte mândri", a declarat Alex Cobjuc, manager proiect în cadrul CGM Software România, pentru „Ziarul de Iaşi".

Produs conceput cu ajutorul IT-iştilor din Iaşi

CGM are o bază de clienţi unică la nivel global de peste 1,6 milioane de utilizatori, incluzând medici, stomatologi, farmacişti şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii în unităţi de spitalizare şi ambulatorii. De altfel, unul dintre produsele dezvoltate recent de către CGM, respectiv CGM ELVI Telemedicine, care răspunde nevoii globale generate de criza de sănătate publică, a fost conceput inclusiv cu ajutorul angajaţilor din Iaşi, fiind premiat recent la categoria Best Video Conferencing Solution in 2021 - MedTech Breakthrough Awards. „CGM ELVI Telemedicine este o aplicaţie de telemedicină, certificată HIPAA (adică asigură confidenţialitatea şi securitatea informaţiilor de sănătate - n.r.), care oferă o soluţie pentru o conexiune sigură, peer to peer (permite calculatoarelor să se conecteze în mod direct unul la celălalt, pentru schimb de fişiere în comun - n.r.), ce permite personalului medical să ofere îngrijire şi servicii vitale pacienţilor, fără a risca sănătatea niciunuia dintre ei. În plus, platforma CGM ELVI oferă un set robust de beneficii, promovând schimbul sigur de informaţii sensibile despre sănătatea pacientului, oferind o interfaţă intuitivă cu funcţionalitate avansată, inclusiv întâlniri, săli de aşteptare virtuale şi sesiuni de grup", ne-a explicat Alex Cobjuc.

Se pregătesc de noi angajări

În ceea ce priveşte intenţia companiei de a creşte numărul de oameni care lucrează în centrul din Iaşi, „oportunităţile oferite de piaţa locală a forţei de muncă au reprezentat un argument forte în luarea deciziei de extindere a activităţilor în cadrul unor planuri pe termen lung". „Astfel că, pe lângă măsurile luate în vederea stabilizării, ne vom mări anul acesta echipa cu încă 80 de colegi pe care îi vom susţine pe tot parcursul lor profesional, aşa cum am fost alături de toţi angajaţii din cadrul companiei", a mai spus Alex Cobjuc.

Cititi si: Cele mai mari companii IT din judeţ fac afaceri de peste 200 de milioane de euro

Specialiştii din cadrul companiei arată că cererile de servicii de laborator au crescut semnificativ în contextul Covid-19. Datele financiare pe anul 2020 pe plan local încă nu au fost publicate, dar potrivit indicatorilor din situaţia financiară pe anul 2019, ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor, germanii de la CGM au înregistrat venituri totale de 49 milioane de lei (circa 10 milioane de euro) pe piaţa din România, respectiv cu centrul din Iaşi.

Venituri de 837 milioane de euro

Însă, la nivel global, CompuGroup Medical SE & Co. KGaA (cu sediul central în Koblenz) a încheiat anul 2020 cu venituri totale de 837 milioane de euro cu cele 18 locaţii CGM, astfel că Dirk Wössner, directorul general al CompuGroup Medical, se arată optimist. „Ne propunem şi vom continua să ne axăm pe probleme importante pe care viitorul ni le prezintă cum ar fi interoperabilitatea, consumul şi utilizarea datelor digitalizate în domeniul sănătăţii, printr-o serie de investiţii masive. Suntem convinşi că aceste investiţii vor da deja roade în viitorul apropiat şi că vor rezulta oportunităţi majore de creştere", a declarat Dirk Wössner. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri