Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Firma lui Solcanu junior a ajuns în insolvenţă

GALERIE
psd-rezultate_alegeri07 bogdan solcanu
  • psd-rezultate_alegeri07 bogdan solcanu
- +

Societatea Arwen Professional Services SA, care înaintea se numea The Red Point, are datorii totale către creditori de două milioane de lei.

 

Una din cele mai cunscute firme locale din domeniul IT, The Red Point, unde acţionar este fiul fostului senator Ioan Solcanu, Bogdan, a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor. Cererea a fost depusă pe 9 februarie de către administratorul societăţii care, la sfârşitul anului trecut a decis şi să schimbe denumirea firmei în SC Arwen Professional Services SA. „În motivarea cererii sale, debitoarea a arătat că se află în incapacitate de plată, are debite certe, lichide şi exigibile de mai mult de 60 de zile. Debitoarea a solicitat a fi supusă procedurii generale de insolvenţă, manifestându-şi intenţia de a-şi reorganiza activitatea pe baza unui plan. Astfel, aşa cum rezultă din actele contabile depuse la dosar (cu precădere cele care reflectă datoriile, precum şi sumele din conturile casă şi bănci), debitoarea are datorii scadente către creditorii săi de peste 2.000.000 lei şi nu dispune de lichidităţi suficiente pentru achitarea datoriilor scadente. A declarat creditori furnizori ale căror creanţe sunt certe, lichide şi exigibile. Analizând balanţele de verificare, instanţa constată că în conturile sale la bănci şi casă societatea nu are disponibil”, potrivit sentinţei prin care Tribunalul Iaşi a aprobat intrarea fostei The Red Point în insolvenţă.

Administrator judiciar provizoriu în această procedură a fost aleasă societatea de insolvenţă Consultanţă Reorganizare Lichidare, deţinută de preşedinta filialei ieşene a Uniuninii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România. Firma The Red Point a fost înfiinţată în 2001 de Vasile Cîtea, Alexandru Uglea, Elvis Ciocoiu şi Bogdan şi Smaranda Dragomir, însă în noiembrie 2015, când s-a schimbat denumirea firmei, acţionari erau Bogdan Solcanu (81,5%) şi suceveanul Vasile Secman (18,5%).

În 2014, anul în care o companie bucureşteană a cerut pentru prima dată insolvenţa firmei specializate în editarea de produse software, The Red Point a avut o cifră de afaceri de 6,8 milioane lei şi un profit net de 86.000 lei cu 61 de angajaţi. În acel caz, compania reclamantă Eastsoft a renunţat la solicitarea sa după ce a ajuns la o înţelegere cu Solcanu, însă luna trecută, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu a cerut personal intrarea în incapacitate de plată deoarece nu mai putea face faţă datoriilor. Problemele cu creditorii nu sunt noi pentru Solcanu, care a mai fost executat de BRD şi BCR pentru nişte credite contractate personal. De-a lungul vremii, potrivit presei locale şi centrale, firma The Red Point SA a fost abonată la contracte din bani publici. Dintre acestea, contractele încheiate de firmă cu Societatea Naţională Căile Ferate Române au fost cele mai mediatizate, îndeosebi datorită profitului considerabil obţinut de patronul The Red Point în urma derulării acestora. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri