Firma lui Solcanu junior a ajuns în insolvenţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Firma lui Solcanu junior a ajuns în insolvenţă

GALERIE
psd-rezultate_alegeri07 bogdan solcanu
 • psd-rezultate_alegeri07 bogdan solcanu
- +

Societatea Arwen Professional Services SA, care înaintea se numea The Red Point, are datorii totale către creditori de două milioane de lei.

 

Una din cele mai cunscute firme locale din domeniul IT, The Red Point, unde acţionar este fiul fostului senator Ioan Solcanu, Bogdan, a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor. Cererea a fost depusă pe 9 februarie de către administratorul societăţii care, la sfârşitul anului trecut a decis şi să schimbe denumirea firmei în SC Arwen Professional Services SA. „În motivarea cererii sale, debitoarea a arătat că se află în incapacitate de plată, are debite certe, lichide şi exigibile de mai mult de 60 de zile. Debitoarea a solicitat a fi supusă procedurii generale de insolvenţă, manifestându-şi intenţia de a-şi reorganiza activitatea pe baza unui plan. Astfel, aşa cum rezultă din actele contabile depuse la dosar (cu precădere cele care reflectă datoriile, precum şi sumele din conturile casă şi bănci), debitoarea are datorii scadente către creditorii săi de peste 2.000.000 lei şi nu dispune de lichidităţi suficiente pentru achitarea datoriilor scadente. A declarat creditori furnizori ale căror creanţe sunt certe, lichide şi exigibile. Analizând balanţele de verificare, instanţa constată că în conturile sale la bănci şi casă societatea nu are disponibil”, potrivit sentinţei prin care Tribunalul Iaşi a aprobat intrarea fostei The Red Point în insolvenţă.

Administrator judiciar provizoriu în această procedură a fost aleasă societatea de insolvenţă Consultanţă Reorganizare Lichidare, deţinută de preşedinta filialei ieşene a Uniuninii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România. Firma The Red Point a fost înfiinţată în 2001 de Vasile Cîtea, Alexandru Uglea, Elvis Ciocoiu şi Bogdan şi Smaranda Dragomir, însă în noiembrie 2015, când s-a schimbat denumirea firmei, acţionari erau Bogdan Solcanu (81,5%) şi suceveanul Vasile Secman (18,5%).

În 2014, anul în care o companie bucureşteană a cerut pentru prima dată insolvenţa firmei specializate în editarea de produse software, The Red Point a avut o cifră de afaceri de 6,8 milioane lei şi un profit net de 86.000 lei cu 61 de angajaţi. În acel caz, compania reclamantă Eastsoft a renunţat la solicitarea sa după ce a ajuns la o înţelegere cu Solcanu, însă luna trecută, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu a cerut personal intrarea în incapacitate de plată deoarece nu mai putea face faţă datoriilor. Problemele cu creditorii nu sunt noi pentru Solcanu, care a mai fost executat de BRD şi BCR pentru nişte credite contractate personal. De-a lungul vremii, potrivit presei locale şi centrale, firma The Red Point SA a fost abonată la contracte din bani publici. Dintre acestea, contractele încheiate de firmă cu Societatea Naţională Căile Ferate Române au fost cele mai mediatizate, îndeosebi datorită profitului considerabil obţinut de patronul The Red Point în urma derulării acestora. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X