Firma unui cunoscut medic ieşean a dat două milioane de lei pe un teren
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Firma unui cunoscut medic ieşean a dat două milioane de lei pe un teren

GALERIE
Cristache Zanoschi
  • Cristache Zanoschi
- +

Amplasamentul a fost cumpărat de la societatea Remat, deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu. Terenul are o suprafaţă de 1,8 hectare.

 

Cunoscutul medic ieşean Christache Zanoschi (FOTO), un important jucător pe piaţa medicamentelor din Iaşi, a cumpărat un teren de peste 1,8 ha de la compania Remat, deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu. Potrivit unui raport al administratorului judiciar, tranzacţia a fost încheiată pentru două milioane lei fără TVA, iar luna trecută a fost deja transferată în contul Remat o tranşă de 1,2 milioane lei. Terenul şi clădirile existente pe acesta sunt situate în intravilanul municipiului Iaşi, pe şoseaua Iaşi – Tomeşti, nr. 6, în vecinătatea fabricii pe care societatea producătoare de medicamente a medicului Christache Zanoschi, SC Ircon, o deţine deja.

Terenul era scos la vânzare de administratorul judiciar, însă la sfârşitul anului trecut a transmis o ofertă prin care dorea să achiziţioneze direct imobilul, iar la a doua întrunire a Adunării Creditorilor a fost aprobată oferta. Ulterior s-a organizat o licitaţie de supraofertare cu preţ de pornire două milioane lei fără TVA, cât era oferta IRCON, dar cum nimeni nu s-a arătat interesat, compania din domeniul farmaceutic şi-a adjudecat proprietatea imobiliară unde şi-ar putea extinde capacitatea de producţie. „Până la data şi la ora stabilită în anunţul de supraofertare, nu s-a înregistrat o altă ofertă mai bună decât cea făcută de ofertantul SC IRCON SRL.

Astfel, comisia de supraofertare a decis adjudecarea activului nr. 1.3, proprietatea SC Remat SA Iaşi în favoarea SC IRCON SRL la preţul de 455.878,00 euro, fără T.V.A., urmând a fi aplicate prevederile din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care dispun utilizarea măsurilor de simplificare (taxarea inversă)”, conform raportului administratorului judiciar. Din documentele adminsitratorului reiese faptul că imobilul este compus dintr-un teren în suprafaţă totală de 18.176,94 m.p. (17.038,52 m.p. categoria de folosinţă curţi-construcţii, 313,23 m.p. categoria de folosinţă căi ferate şi 825,19 m.p. categoria de folosinţă curţi construcţii) şi clădirile de pe acest teren (C1/0 – reprezentând birouri, cu o suprafaţă construită de 149,60 m.p. şi o suprafaţă utilă de 134,65 m.p. şi C. 2/0 – reprezentând magazie, cu o suprafaţă construită de 571,89 m.p.).

 
O firmă cu profituri frumoase
 
Din informaţiile publice, firma Ircon SRL, înfiinţată încă din anul 1993, este renumită pentru rezultatele obţinute în industria producerii de preparate farmaceutice din 2003 până în prezent. Succesul a fost atins de Zanoschi în momentul în care a găsit reţeta pentru medicamentul Cervugid ovule, poate cel mai indicat pentru leziunile de col uterin. Datele financiare puse la dispoziţie de Minsiterul Finanţelor Publice confirmă succesul înregistrat de firma medicului Zanoschi, exemplul din 2014 fiind cel mai relevant: un profit net record pentru societate, de peste 1,24 milioane lei. Ircon are 33 de salariaţi şi în urmă cu doi ani (n.r. – datele pe anul trecut nu sunt încă disponibile) a înregistrat venituri de 9,5 milioane lei, în timp ce valoarea datoriilor depăşea suma de 10,5 milioane lei. Potrivit propriului site, activitatea inovativă a companiei este acoperită de cele 50 de brevete de invenţie pe care doctorul Zanoschi, absolvent atât al Facultăţii de Medicină, cât şi al celei de Farmacie, le-a elaborat. Acelaşi portal web arată că la aceeaşi adresă cu a terenului ce va fi scos la vânzare funcţionează şi fabrica Ircon, construită de Zanoschi cu un credit bancar, semn că medicul urmăreşte creşterea capacităţii de producţie.
 
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.