Firma unui senator ieşean lasă statul cu "buza umflată"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Firma unui senator ieşean lasă statul cu "buza umflată"

GALERIE
ack fluid
  • ack fluid
- +

Datoriile către Fisc şi Primărie ale unei societăţi controlate de parlamentarul PSD Florin Constantinescu au şanse infime să mai fie plătite, se arată în planul de reorganizare a firmei.

Societatea păşcăneană ACK Fluid, unde acţionar este senatorul Florin Constantinescu, le cere creditorilor să aprobe un plan de reorganizare în urma căruia statul se va alege cu praful de pe tobă. Deşi au acumulat datorii de peste 1,6 milioane euro, reprezentanţii firmei scriu în planul de reorganizare că, în cazul în care firma ar intra în faliment, ar putea fi recuperată doar o sumă mai mică de 500.000 euro, neincluzând cheltuielile de procedură, motiv pentru care se impune reorganizarea firmei. „Se poate desprinde concluzia că în ipoteza deschiderii procedurii falimentului faţă de societatea debitoare, valoarea pe care creditorii acesteia o vor obţine în urma lichidării bunurilor evaluate şi după plata cheltuielilor de procedură este de cca. 2.106.600 lei (estimarea cheltuielilor de procedură ridicându-se la cca. 400.000 lei în cazul finalizării procedurii de lichidare în cca. 1,5 – 2 ani; iar această sumă se măreşte dacă perioada de lichidare se extinde). Trebuie menţionat faptul că totalul distribuirilor ce urmează a se efectua prin programul de plăţi propus prin prezentul plan sunt în procent de cca. 30% din masa credală, cuantum de 2.148.485,00 lei, valoare superioară (n.r. – cu 40.000 lei) sumelor achitate în ipoteza falimentului”, potrivit planului de reorganizare. Acest program de plăţi prevede că toate creanţele chirografare (diferiţi furnizori care au de încasat 1,4 milioane lei) şi creanţele bugetare (Fiscul şi Primăria Paşcani cu 1,74 milioane lei) nu vor fi plătite. În schimb, vor fi achitate 100% creanţele salariale (460.000 lei) şi circa 50% din creanţele garantate (BCR are de primit 2,66 milioane lei şi Fiscul 700.000 lei). Totuşi, din explicaţiile reprezentanţilor firmei rezultă că varianta reorganizării este favorabilă chiar şi în acest context deoarece în cazul lichidării procentul de 50% în cazul reorganizării poate fi chiar mai mic, iar toţi salariaţii îşi vor pierde locul de muncă. Chiar şi în cazul creditorilor chirografari, unele contracte pot fi menţinute şi plătite din sumele obţinute din producţie. Din document reiese că se doreşte continuarea activităţii prin implementarea unui plan deoarece există bază materială pentru încheierea de noi contracte şi încă există relaţii bune cu unii furnizori şi clienţi.

Creanţe de 2,4 milioane lei imposibil de recuperat

Potrivit planului de reorganizare, societatea unde senatorul PSD Florin Constantinescu deţine 33% din acţiuni ar avea şi creanţe de încasat de circa 2,4 milioane lei, sumă care ar permite achitare unei părţi consistente din masa credală, însă acestea sunt imposibil de încasat. „În concluzie, dificultatea încasării creanţelor a reprezentat o problemă importantă cu care s-a confruntat debitoarea şi care a contribuit totodată la instalarea stării de insolvenţă. Per global, în urma unei analize a sumelor de încasat, observăm că nu sunt şanse de recuperare a creanţelor fiind vorba de societăţi închise/în lichidare etc. Prin urmare, vom corecta bilanţul şi vom considera că debitele de recuperat sunt 0 lei”, se arată în planul de reorganizare. Pe data de 5 februarie, creditorii societăţii trebuie să se pronunţe cu privire la aprobarea implementării planului de reorganizare propus prin adminsitratorul special Neculai Agavriloaei. Alături de Florin Constantinescu şi Neculai Agavriloaei, acţionar mai este Aristotel Katzighera, toţi trei figurând cu creanţe subordonate în valoare de 291.000 lei la masa credală. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.